Constantin Lazar: "Neghina si-a atins limitele!" | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Constantin Lazar: "Neghina si-a atins limitele!"

2.7.13
Constantin Lazar, seful PNL Onesti, il acuza pe primarul Laurentiu Neghina de incapacitate administrativa si de lipsa de viziune pe termen lung. "Actuala administratie continua investitiile incepute de Lemnaru si atat. Neghina, nimic nou!" In locul unei strategii de iesire din situatia critica in care se afla Onestiul, primarul Neghina angajeaza sofer si achizitioneaza masini noi. "Nivelul preocuparilor din sedintele de Consiliu Local este foarte scazut," arata presedintele PNL. Organizatia PNL Onesti il acuza pe primarul municipiului, Laurentiu Neghina, de incapacitate administrativa. Liberalii au declarat in conferinta de presa ca edilul si-a atins limitele "Neghina incearca sa umple lipsa de realizari prin convocarea nejustificata a sedintelor extraordinare, pentru a da impresia ca exista activitate la primarie. Nici macar el nu se prezinta la sedintele pe care le convoaca. Dovada este ultima sedinta extraordinara, la care initiatorul mai multor proiecte, primarul Neghina, nu a participat", a subliniat presedintele PNL Onesti, Constantin Lazar.

Acesta a acuzat si nivelul scazut al preocuparilor din sedintele Consiliului local. "Daca la precedenta sedinta s-a decis angajarea unui sofer, pentru ca cineva din primarie nu putea sa mearga fara sofer, acum s-a decis achizitionarea a 5 masini noi, in conditiile in care ar trebui sa facem economii la bunuri si servicii, sa orientam banii spre investitii." In cadrul conferintei s-a atras atentia asupra declinului care caracterizeaza municipiul prin lipsa locurilor de munca. "Nu cred ca Onestiul nu are locuri de munca pentru ca primaria nu are masini noi, ci din cauza faptului ca Neghina nu are nici o strategie de creare de locuri de munca," mai arata Constantin Lazar, presedintele PNL.

"Neghina nu anticipeaza problemele reale ale comunitatii"

Consilierul local PNL Ciprian Zarzu invoca nerespectarea legii administratiei publice locale prin convocarea sedintelor extraordinare, fara a exista justificarea caracterului urgent. "Atragem atentia ca se utilizeaza in mod excesiv acest gen de sedinte extraordinare. Consideram ca s-a depasit o anumita limita. Proiectele de pe ordinea de zi a ultimei sedinte de acest fel nu necesitau atentia imediata a consilierilor locali." In primul an de mandat al primarului Neghina au fost convocate deja 10 sedinte extraordinare, in timp ce pe toata perioada ultimei legislaturi 2008-2012 s-au tinut doar 9 astfel de sedinte. Liberalii acuza ca singura explicatie rezida in incapacitatea primarului Neghina de a organiza eficient activitatea primariei. Mai mult, orice sedinta extraordinara nejustificata inseamna cheltuieli inutile pentru primarie si, implicit, pentru contribuabilul onestean. "Cred ca Neghina nu anticipeaza problemele reale ale comunitatii. Prin convocarile nejustificate ale sedintelor extraordinare, Neghina arata lipsa de respect fata de importanta pe care o are analiza proiectelor de hotarare. La ultima sedinta termenul de anuntare cu 3 zile inainte nu a fost respectat. Totodata, ordinea de zi nu a fost adusa la cunostinta onestenilor, asa cum prevede legea. Materialele au fost depuse vineri la orele 14.00, iar sedinta s-a tinut luni la 14.00. Nu am avut timp de pregatire, de informare, de discutii. N-am putut pune intrebari la primarie. Sambata si duminica, asa cum e si normal, de altfel, a fost inchis."

Avocatul Dan Stoica, presedintele Comisiei juridice din cadrul organizatiei PNL Onesti, a subliniat faptul ca nu este vorba despre orgoliul personal al consilierilor locali ori al partidului, ci de respectarea legii. "In momentul in care se face abuz de aceasta practica, prin neanuntarea in termenul stabilit de lege, fara a pune la dispozitia consilierilor materialul necesar, se aduce un prejudiciu grav onestenilor, cei reprezentati de alesii locali."

Vremuri grele sub mandatul lui Neghina
Nori negrii au cuprins deja economia onesteana, locurile de munca sunt din ce in ce mai rare. Ati putut citi, in numarul trecut de Onesti Expres, faptul ca in municipiu exista oficial un singur loc de munca disponibil la 126 de someri. La aceasta situatie se adauga si problemele de natura sociala, generate de lipsa de viziune a edilului sef, Laurentiu Neghina. "Atragem atentia, inca o data, asupra dezastrului care va fi la iarna. Am anticipat politica executivului local, in materie de termoficare, drept un esec total. Actuala administratie continua proiectele lui Lemnaru, nu a venit cu nimic nou. Mesajul organizatiei PNL Onesti este unul clar. Facem opozitie actualei coalitii: Neghina - PSD - Vreme - PDL. Nu suntem interesati de a fi intr-o coalitie majoritara in Consiliul local, pentru ca ceea ce se intampla acum este un act de distrugere a municipiului", declara presedintele PNL Onesti, Constantin Lazar.

 Onesti Expres

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu