Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

Un profesor din Oneşti rulează 19 mil. euro/an din sticksuri şi biscuiţi

Damian Mereu
Damian Mereu (56 de ani), un fost profesor de educaţie fizică din Oneşti, a ajuns după 19 ani de antrepre­no­riat să se lupte cu multinaţionale precum PepsiCO şi Kraft pe segmentul producţiei de sticksuri şi biscuiţi cu ajutorul unei fabrici construite de la zero şi al brandului Croco.
El a început afacerea în pro­ducţie după ce iniţial făcuse primii paşi pe cont propriu în business prin câteva magazine mici. Anul trecut producătorul Croco a avut afaceri de 19 milioane de euro raportat la un profit net de 1,7 milioane de euro.
„Ideea de a face producţie de sticksuri şi biscuiţi a venit după ce am văzut că aceste produse mergeau la vânzare în magazinele mele. Voiam să fac producţie pentru că era un business pe care puteam să îl controlez şi pentru că mă oboseau foarte rău drumurile pe care le făceam pentru a aduce marfă în magazine.“
El este unul dintre puţinii antreprenori români din panificaţie care au reuşit să îşi menţină pe profit compania în anii de criză, marjele sale ajungând şi la 10%.
În panificaţie, una dintre cele mai „negre“ industrii unde se învârt an de an 1,5 miliarde de euro, segmentul chipsurilor, biscuiţilor şi sticksurilor are o pondere de numai 5-6%.

Sursa: Ziarul Financiar

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide