Adrian Brânzaniuc: Asistentele vinovate pentru încurcarea bebeluşilor din Oneşti vor fi concediate | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Adrian Brânzaniuc: Asistentele vinovate pentru încurcarea bebeluşilor din Oneşti vor fi concediate

21.6.13
Spitalul Municipal din Oneşti a plătit testul ADN în regim de urgenţă. 
”Doi bebeluşi născuţi în aceeaşi zi la Spitalul Municipal din Oneşti au fost încurcaţi la naştere, iar acum suntem la audieri cu personalul medical. Nu s-a decis încă nimic, dar vă garantez că vor fi sancţiuni şi vor fi sancţiuni destul de multe, atât la nivelul asistentelor care s-au ocupat de îmbăiere, care trebuiau să identifice nou-născutul şi nu au facut asta, deşi au stat patru zile în spital şi nu l-au identificat. Din start sunt vinovate şi vor fi pedepsite”, a declarat pentru Agenţia de presă r/News, directorul Spitalului Municipal din Oneşti, Adrian Brânzaniuc.
Directorul spitalului a precizat că se fac demersuri pentru a se stabili exact momentul în care s-a produs încurcătura. După identificarea vinovaţilor se va propune în comisia de disciplină desfacerea contractului de muncă.
”Testele ADN nu au fost făcute pe banii parinţilor, primul test ADN s-a făcut pe cheltuiala unei asistente de la noi din spital. Iniţial s-a mers pe ideea că s-au aplicat greşit brăţările de identificare pentru bebeluşi, moment în care asistenta a fost acuzată pentru această greşeală, fapt pentru care a decis să plătească prima testare ADN , în valoare de 750 lei”, a mai spus sursa citată.
Adrian Brânzaniuc a precizat că al doilea test a fost suportat de spital şi a costat 9.000 de lei pentru că a fost făcut în regim de urgenţă.
”Această factură o vom recupera şi noi de la vinovaţi. Dacă nu ne vom înţelege cu vinovaţii pentru recuperarea sumei plătite de spital, vom găsi o modalitate de recuperare a banilor, cel mai probabil îi vom da în judecată”, a conchis directorul Spitalului Municipal din Oneşti. ....rnews.ro

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu