Blat şi în curtea şcolii! Fapte halucinante petrecute la întrecerile rezervate unor copii de 12-13 ani | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Blat şi în curtea şcolii! Fapte halucinante petrecute la întrecerile rezervate unor copii de 12-13 ani

23.5.13
Pentru a mai potoli spiritele în sectorul juvenil, FRH  a decis ieri să trimită mai multe formaţii la turneul final

A face sport înseamnă în primul rând a dezvolta şi a educa voinţa, curajul, iniţiativa şi disciplina, conform DEX. Toate aceste noţiuni n-au avut însă nimic în comun cu turneul semifinal de handbal junioare IV de la Iaşi, dacă dăm crezare acuzelor formulate de trei cluburi, OK Sport Oneşti, Danubius Galaţi şi CSS Tulcea, dar şi de părinţii copilelor ce activează la aceste grupări. Concret, pe adresa redacţiei ProSport, dar şi la Federaţia Română de Handbal au ajuns scrisori deschise, în cadrul cărora au fost prezentate o serie de fapte halucinante petrecute la întrecerile rezervate unor copii de 12-13 ani.
Arbitrii ar fi funcţionat la "comandă"

„Încă de la început s-a văzut faptul că organizatorii îşi doreau calificarea şi, pentru a fi siguri de acest lucru, ne-au pus pe noi (n.r. CS Danubius) să jucăm cu CSS Tulcea, pentru a vedea pe cine trebuie să termine. LPS Iaşi urma să înfrunte cele două formaţii în etapele doi, respectiv trei“, aşa începe povestea turneului de la Iaşi prezentată de Comitetul de părinţi al CS Danubius 2010 Galaţi. Pe parcursul scrisorii, semnatarii susţin că arbitrii Ursachi şi Antoniac au „făcut un jaf la drumul mare“ în partida LPS Iaşi - CSS Tulcea (17-16), pentru a facilita victoria gazdelor. Aceiaşi „fluieraşi“ au fost arătaţi cu degetul şi de OK Sport Oneşti, care au „făcut orice“ la meciul direct cu CSŞ Constanţa (scor 14-20), astfel încât ultima formaţie să câştige la „un scor ... asigurator“. La pauză, Oneştiul conducea cu 11-6, însă răsturnarea de situaţie s-a produs după ce Lenuţa Lupan (LPS Iaşi) le-ar fi dat indicaţii arbitrilor să fluiere în favoarea Constanţei, lucru care s-a şi întâmplat, în opinia grupării OK Sport.
Danubius s-a retras de pe teren

Partea şi mai murdară a început însă la ultima etapă din faza grupelor, partida CSHK Medgidia - CSS Constanţa 19-14 fiind catalogată sugestiv de oneşteni: „Ruşinea turneului“. „Este de netolerat să asistăm la meciuri de copii trucate, la blaturi ordinare, chiar dacă ambele cluburi provin din acelaşi judeţ“, se arată în protestul înaintat de OK Sport şi către preşedintele FRH, Cristian Gaţu.
În urma acestui rezultat, Oneştiul a fost eliminat din competiţie. N-a fost însă şi singurul meci suspectat de aranjament...PRO SPORT

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu