Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Suspecţi de infracţiuni informatice, depistati de oamenii legii 0 Comments

By Admin
vineri, 19 aprilie 2013 | Posted in


Trei tineri sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au desfăşurat atacuri informatice asupra unor servere aparţinând unor furnizori de servicii internet din Singapore şi Germania.
De asemenea, sunt suspectaţi că au obţinut date de pe cardurile bancare ale unor cetăţeni străini, pe care le utilizau, ulterior, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău, S.C.C.O. Mehedinţi, Hunedoara şi Buzău, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în oraşele Drobeta Turnu Severin, Lupeni, Petroşani şi Buzău, la mai multe persoane suspectate de fraude informatice.
În perioada 2010-2012, un tânăr de 22 de ani, din Turnu Severin, a desfăşurat atacuri informatice asupra unor servere aparţinând unor furnizori de servicii internet din Singapore şi Germania.

În cursul lunii iunie 2012, suspectul a încercat să compromită un server din municipiul Piatra Neamţ, aparţinând unui furnizor de servicii internet, instalând pe acesta aplicaţii software maliţioase, cu intenţia de a utiliza serverul pentru a desfăşura alte atacuri informatice.  Măsurile de securitate implementate de furnizorul de internet în cauză au permis detectarea suspectului, stopând activitatea infracţională pe acel server, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.
De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că persoanele cercetate în cauză, trei tineri, au desfăşurat activităţi infracţionale, în urma cărora au obţinut date de pe cardurile bancare ale unor cetăţeni străini, pe care le utilizau, ulterior, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor sisteme informatice, înscrisuri, precum şi alte medii de stocare a datelor informatice, utilizate în desfăşurarea activităţii informatice, a mai precizat reprezentantul Poliţiei.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi Legea 161/2003 – Titlul III – Prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice.
În urma probatoriului administrat, unul dintre suspecţi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Bacău cu propunerea de arestare preventivă. Totodată, faţă de ceilalţi doi suspecţi s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile.

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Suspecţi de infracţiuni informatice, depistati de oamenii legii"