Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

Cea mai mare tranzacţie a anului: Kingfisher preia Bricostore şi vrea 50 de magazine în România

Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut, şi ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.
Kingfisher, cel mai important retailer de bricolaj din Europa, intră pe piaţa locală prin preluarea lanţului de 15 magazine BricoStore, unul dintre primii cinci jucători de pe piaţa din România.

Planurile gigantului nu se opresc însă aici, compania vrea să ajungă la 50 de magazine pe termen lung. Piaţa de bricolaj din România este estimată la peste 1 mld. euro, iar principalul jucător este lanţul local Dedeman, controlat de fraţii Pavăl.
Piaţa de profil a fost afectată puternic de criza financiară, românii devenind mult mai prudenţi în achiziţii. Potrivit datelor pe 2011 vânzările per magazin au scăzut de la 12,1 mil. euro la 11,56 milioane de euro, respectiv cu 4,5%.
Companiile de bricolaj au fost în schimb mai atente în ceea ce priveşte numărul de salariaţi, astfel că vânzările per angajat au crescut cu 1,8%, până la aproape 100.000 de euro pe parcursul anului 2011...Ziarul Financiar

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide