Chimcomplex pune la pământ 18 instalații vechi | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Chimcomplex pune la pământ 18 instalații vechi

7.1.13
Societatea Chimcomplex Borzești, al doilea cel mai mare producător de sode din România, renunță la vechile instalații și construcțiile aferente acestora. Acționarii vor analiza, astăzi, 7 ianuarie, propunerea Consiliului de Administrație ca nu mai puțin de 18 instalații vechi, scoase din uz, să fie desființate. Acestea sunt Hexaclorciclohexan I (HCH I), Acetilena purificare, Hexaclorciclohexan II (HCH II), Detoxan, Monoclorbenzen, Monomer, BCO6, Tricloretilena I, BCO3, AMCA I, Dimetidiocarbat de sodium (Depozitul de sulfură de carbon), TZD-1, TZD-1 (DAZOMET), Gamacid, Denora, Sare DMA plus ICEDIN 92-4 D), Alchilamine 2, Evaporare 2 și Apa recirculată 016.
Problema renunțării la astfel de instalații și construcții a fost pusă și în recentul Raport tehnic pentru dezbaterea publică la solicitarea autorizației de Mediu, când s-a promis și ecologizarea spațiilor rămase libere.
Chimcomplex fabrică produse clorosodice, solvenți organici, cloruri anorganice, intermediari pentru sinteze, alchilamine, produse de uz fitosanitar și gaze comprimate. În lista de produse se regăseau, însă, mult mai multe repre, dar piața acestora sau politica economică și de Mediu a Uniunii Europene au impus renunțarea la fabricarea lor. Astfel, multe dintre instalațiile construite chiar cu circa 60 de ani în urmă la Borzești, emblematice pentru combinat, vor dispărea...Ziarul de Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu