Acțiune în sistem integrat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Acțiune în sistem integrat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

20.12.12
Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Bacău acționează în această perioadă pentru menținerea și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Astăzi, 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Arme Explozivi împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bacău, reprezentanți ai I.T.R.S.V. și D.S.V.S.A și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o activitate în Piețile din municipiul Bacău pe linia prevenirii și combaterii comercializării ilicite a produselor specifice Sărbătorilor de iarnă.
Astfel, în urma abaterilor constatate polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, au fost legitimate 53 de persoane, au fost verificate 24 de autoturisme și 19 unități comerciale. Totodată, în cadrul acțiunii polițiștii au ridicat în vederea confiscării 108 pomi de Crăciun.
În perioada Sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean recomandă cetățenilor
 - Să fie foarte atenţi la genţi şi buzunare în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine;
 - Să nu păstreze banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
- Când stau la rând, pentru a cumpăra ceva, nu să nu se înghesuie şi să nu permită să fie înghesuiţi!
 - Dacă în aglomeraţie se simt înconjuraţi de persoane care nu le inspiră încredere, să-şi schimbe locul !
Totodată, vă aducem la cunoștință că :
 • Articolele pirotehnice, fabricate şi confecţionate, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.
• Se interzice persoanelor juridice comercializarea catre persoanele fizice a obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV, T. 1, T.2, precum si a artificiilor din categoria “obiecte zburatoare luminoase” si a pocnitorilor din clasa I.
Practic, persoanele fizice nu mai au dreptul sa foloseasca legal decat stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, minisori, inele de foc si sateliti. Sunt interzise cu desavarsire orice obiecte care produc zgomot.
• Constituie contravenţie silvică şi se sancţioneazã cu amendã de la 2.000 lei pânã la 5.000 lei și confiscarea materialelor lemnoase în cauzã, transportul şi/sau comercializarea pomilor de Crãciun nemarcaţi cu sigiliul-crotaliu.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze deîndată poliţia prin 112 atunci când constată încălcarea legislației în vigoare.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu