Poliţiştii băcăuani continuă activităţile pentru prevenirea evenimentelor rutiere | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Poliţiştii băcăuani continuă activităţile pentru prevenirea evenimentelor rutiere

29.11.12
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au continuat activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în cadrul acţiunii desfăşurată la nivel naţional în perioada 26-28 noiembrie a.c. şi coordonată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat, în judeţul Bacău, activităţi pe linia prevenirii şi combaterii producerii evenimentelor rutiere, precum şi pentru reducerea victimizării pietonilor.
În urma abaterilor constatate, poliţiştii au întocmit 4 dosare penale, au aplicat 440 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.040 lei, din care 74 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 51 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 100 pietonilor care au traversat strada neregulamentar, 16 pentru pentru neacordare de prioritate şi 3 pentru depăşire neregulamentară.
Totodată au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare, iar unui număr de 24 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Exemplu:
Ştefan C., de 28 de ani, din Comăneşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea la data de 29.11.2011, în jurul orei 04.00, un autoturism pe strada Mărăşeşti din Oneşti, având o alcolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aer expirat.
Conducătorului auto a fost transportat la Spitalul Oneşti unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
Alţi trei conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional conform art. 135, lit. h, din H.G. 1391/2006 şi le-au fost reţinute permisele de conducere, după ce au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule şi nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversraea drumului prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BACĂU

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu