Proprietarul de la Rafo Oneşti interesat de 'Oltchim' | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Proprietarul de la Rafo Oneşti interesat de 'Oltchim'

12.9.12
Proprietarul de la Rafo Oneşti, interesat de combinatul vâlcean
Compania germană PCC, "Petrochemical Holding" Austria, proprietarul RAFO Oneşti, şi AISA, firma omului de afaceri Ştefan Vuza, au fost interesate să cumpere dosare de prezentare ca să participe la privatizarea "Oltchim", potrivit unor surse apropiate situaţiei.
Pe lângă aceste companii, jurnalis-tul Dan Diaconescu şi-a exprimat intenţia să cumpere "Oltchim".
"Încerc să cumpăr Oltchim, dar nu singur", a spus Dan Diaconescu, continuând: "Împreună cu toţi telespectatorii, cu poporul, cu toţi oamenii care vor să subscrie la acest act".
Investitorii mai au la dispoziţie o săptămână să cumpere dosare de prezentare pentru "Oltchim".
Unele surse afirmă că ruşii de la TISE vor să dea Statul Român în judecată, din cauza faptului că a schimbat regulile de participare la licitaţie, în timpul jocului.
Se pare că aceste schimbări l-au descalificat pe TISE, înainte să se prezinte la licitaţie.
Este interesantă apariţia "Petrochemical Holding" Austria, ca posibil investitor la Oltchim. Compania austriacă deţine în prezent 96,5% din capitalul companiei Rafo Oneşti.
În luna august, acţionarii au aprobat iniţierea procedurii de negociere în vederea contractării unui împrumut în valoare de 330 milioane de euro propus de administratorii societăţii, de la diverşi creditori externi, pentru retehnologizarea şi modernizarea Rafo Oneşti. "Petrochemical Holding" GmbH Austria a fost înfiinţată în anul 1996, având sediul la Viena şi un capital social de 200 milioane euro...BURSA

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu