Perlă a turismului balnear românesc, pusă la pământ | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Perlă a turismului balnear românesc, pusă la pământ

17.9.12
Baza de tratament din Slănic Moldova, una dintre cele mai populare staţiuni balneare în perioada comunismului, a fost demolată recent, după ani întregi de dezinteres din partea autorităţilor şi a investitorilor. Pe ruinele ei va răsări un hotel.

Staţiunea Slănic Moldova este cea mai recentă „victimă" a privatizărilor făcute pe brânci în turismul românesc. Principala bază de tratament a „Perlei Moldovei", cum a fost botezată în perioada comunismului, dotată cu celebrele bazine cu apă termală, a fost demolată în urmă cu o lună. Cauzele „morţii subite" trebuie căutate în ultimul deceniu, marcat de numeroase schimbări la nivelul acţionariatului, dezinteres faţă de tradiţia şi istoria locului şi protecţie zero din punct de vedere juridic în contractul de privatizare.

„Era o bază mare de tratament care deservea întreaga staţiune. După marea privatizare din turism s-a ales praful! De prin anul 2000 au început problemele. A cumpărat-o ba unul, ba altul şi fiecare a mai dărâmat câte ceva. Ba un perete, ba un plafon... În cele din urmă, adică luna trecută, a fost nivelată cu totul. Am auzit că firma din Galaţi care e proprietară vrea să construiască aici un hotel", a afirmat Vighenia Ursache, directorul financiar al Sanatoriului Slănic Moldova...Adevarul

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu