Când credinţa se măsoară în bani. Ce avere impresionantă are Biserica Ortodoxă Română | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Când credinţa se măsoară în bani. Ce avere impresionantă are Biserica Ortodoxă Română

6.9.12
De la stat, de la enoriasi, de la săraci sau bogaţi, Biserica a strâns în visteriile sale 3 miliarde de euro. Echipa Observatorului a realizat un reportaj filmat cu camera ascunsă despre cum se fac banii în interiorul Bisericii şi unde ajung ei.

O scenă reală, dintr-o Românie cât se poate de reală: credinţa se măsoară în contribuţiile date la Biserică. Aşa au decis unii preoţi să propovăduiască vorbele Domnului. În România, serviciile religioase nu sunt gratuite. Cine nu plăteşte, nu beneficiază de ele.

Aşa că oamenii s-au conformat. Donează pentru zidirea lăcaşurilor de cult, plătesc dacă vor ca preotul să le citească acatistele, se împrumută de la bănci ca să-şi îngoape morţii.

Lumânările făcute în mănăstire, sunt de două ori mai scumpe decât cele din comerţ. În depozite, 150 de lumânări se vând cu cel mult 10 lei. În Biserică, o singură lumânare, costă chiar şi 50 de bani, asta înseamnă 75 de lei, pentru acelaşi lumânări.



De-a lungul anilor, Biserica a pus ban pe ban şi strâns o avere impresionantă. Deţine terenuri, păduri, sute de imobile. Nu plăteşte impozite la stat, însă primeşte bani de la buget...Antena3

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu