Zarva de la tarabele din Onesti, retaxate de primar | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Zarva de la tarabele din Onesti, retaxate de primar

22.8.12
Un nou episod al nemultumirii exprimate de tarabagii din Onesti a inceput la ultima sedinta a Consiliului local, cind s-au aprobat noi taxe pentru inchirierea unor tarabe in piata centrala. Initial, primarul a scazut taxele doar pentru cei din bazar, nu si pentru cei din piata sau din obor, fapt care a stirnit proteste in rindul tarabagiilor din piata centrala.

Insa, la ultima sedinta de consiliu, primarul a venit cu un proiect privind micsorarea taxelor pentru inchirierea tarabelor din piata, pina la 10 lei pe zi, pentru cele din interior, si 8 lei pe zi, pentru cele din exterior.

Dar proiectul mai include si o taxa lunara, un fel de abonament, pentru tarabele din exterior, de 180 de lei pe luna, fapt apreciat de catre unii consilieri locali ca pe o discriminare, intrucit tarabagii din interior nu au si ei posibilitatea de a face un abonament lunar, fiind astfel dezavantajati. In plus, consilierul liberal Ciprian Zarzu a sustinut ca era necesar un studiu de impact, mai inainte de stabilirea unor noi taxe in bazar si in piata.

“Era util si un sistem de licitare a tarabelor, in functie de ampalsament”, a mai spus Zarzu. Insa primarul l-a aratat cu degetul pe fostul director de la Administratia pietei, bazarului si oborului, Neculai Doilet, care ar fi produs “haos” in piata, prin incasarea in mod preferential a taxelor, iar consilierul Stefan Martin s-a interesat de eventualele “repercusiuni asupa celor care nu au incasat corect taxele”.

Pe de alta parte, consilierul Ioan Tofan (PSD) a adus in discutie si problemele cauzate de “mafia pietei”. “Producatorii mici nu-si pot vinde produsele”, a subliniat Tofan, in timp ce primarul a sustinut ca mafia din piata actioneaza de 12 ani de zile, insa edilul-sef nu a anuntat masuri concrete pentru eliminarea acesteia.

George MARTIN


Ziarul de Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu