Poetul Catalin Pilipauteanu si-a cerut muza in casatorie, la propria lansare de carte | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Poetul Catalin Pilipauteanu si-a cerut muza in casatorie, la propria lansare de carte

14.8.12


O inedita cerere in casatorie a fost facuta, zilele trecute, de catre poetul onestean Catalin Pilipauteanu, care, aflat la lansarea propriului volum de versuri, “Roberta…tu mirosi a Dumnezeu”, a cerut-o de sotie pe…Roberta, muza si iubita lui.

Este vorba de Roberta Sondra, onesteanca stabilita de mult timp la Timisoara, cea care l-a inspirat in scrierea volumului ce a fost lansat in aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” din Onesti. Dupa ce volumul a fost prezentat de catre invitati, poetul si-a declarat dragostea in mod public, inclusiv prin versurile inserate in carte, pe care le-a citit in cadrul lansarii.

“Am emotii – a spus Catalin Pilipauteanu. Nu mi se intimpla de obicei, dar mi se intimpla acum, pentru ca sint indragostit de Roberta, muza mea, iar acest volum e inchinat ei. Roberta merita aceasta carte, mai ales ca ea a trecut printr-o perioada foarte grea din viata ei. I-am spus in poemele mele: “Ai chipul desenat pe zari, Si eu o stiu, si Dumnezeu o stie”. A venit, apoi, rindul Robertei sa-si exprime sentimentele.

“Vreau sa-i multumesc lui Catalin pentru dragostea pe care mi-o poarta si vreau sa-i marturisesc public ca-l iubesc dumnezeieste, de-o vesnicie si dincolo de ea”, a spus Roberta. In timp ce Roberta Sondra isi declara si ea dragostea, Catalin Pilipauteanu i-a oferit inelul de logodna, in aplauzele celor prezenti in aula bibliotecii onestene, si a intrebat-o daca vrea sa-i fie sotie, raspunsul afirmativ fiind dat pe loc. “Banuiam ca voi avea o surpriza placuta, dar nu am stiut exact despre ce este vorba”, ne-a spus Roberta, dupa manifestarea de la biblioteca.

Catalin Pilipauteanu si Roberta Sondra au inceput, nu cu mult timp in urma, o frumoasa poveste de dragoste, care a lasat urme adinci si in registrul liric al poetului, dupa cum au subliniat si invitatii care au prezentat volumul “Roberta…tu mirosi a Dumnezeu”, aparut de curind, la Editura Gordian din Timisoara.

Ultimul volum semnat de Catalin Pilipauteanu, considerat cel mai bun de pina acum

Despre volumul “Roberta…tu mirosi a Dumnezeu” a vorbit mai intii Florin Filioreanu, corespondent la Radio Romania Actualitati.

“Acest volum de versuri ne face pe noi toti sa nu renuntam la visuri, neobosind niciodata, asa cum spune Catalin Pilipauteanu”, a apreciat Filioreanu. “Sint niste poeme scrise cu o pana de inger, pentru o ingerita, aceasta frumoasa doamna, Roberta, asa cum spune la un moment dat autorul, Catalin Pilipauteanu”, a mai adaugat Florin Filioreanu. La rindul ei, scriitoarea Mihaela Babusanu Amalanci a apreciat ca “desi extrem de romantica, poezia lui Catalin Pilipauteanu are ceva tonic in rostire si este inconjurata parca de ao aura de tamiie si de mar, inlesnind calea spre inima cititorului”.

Scriitoarea Mihaela Amalanci a mai remarcat faptul ca “poemele abunda de multa traire interioara si multa sensibilitate, in exprimari sincere si directe, fara prea multe meandre”, iar “atmosfera musteste de tandrete si de farmecul neascuns al iubirii”.

Despre volumul lansat la Onesti a vorbit si conf. univ. dr. Ioan Danila, de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, care a precizat si faptul ca poetului, publicistului si eseistului onestean Catalin Pilipauteanu i s-au alocat spatii ample in “Enciclopedia judetului Bacau” si in “Bacaul literar” de Eugen Budau.

Conferentiarul Ioan Danila a apreciat ca opera lui Catalin Pilipauteanu este cea a “unui om sensibil, de o sinceritate debordanta, care isi cauta forma in poezie”. La rindul ei, profesoara Ioana Adobricai a aratat ca “in aceasta carte se regasesc si foarte multe elemente biografice si foarte multe aspecte care pornesc de aici, din Onesti, de la oamenii pe care Catalin i-a cunoscut, cu care s-a format sau cu care a copilarit”.

Profesoara Adobricai a mai apreciat ca “in geneza acestui volum se afla dragostea fata de locuri si fata de fiinta care l-a schimbat pe Catalin si care i-a schimbat registrul liric definitiv”. Doctorul Doru Virgil Sfiriiala a sustinut ca, odata cu ultimul sau volum, Catalin Pilipauteanu “a ajuns la un maxim, la ora actuala”.
Tot doctorul Sfiriiala a remarcat si faptul ca iubirea exprimata de poetul Catalin Pilipauteanu in ultimul volum “nu este doar concentrata”, iar cartea “se refera si la iubirea fata de mama, fata de educatoare, fata de cea care il oblojea cind era bolnav si la iubirea iubirilor, care este muza lui, Roberta”. In incheierea manifestarii, Catalin Pilipauteanu a sustinut un recital liric, iar din public au luat cuvintul profesoara Mariana Bendou si alti participanti la lansare.

George MARTIN

4 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

Un poet sau cu alte cuvinte un intelectual?!? Din pacate D-nul Catalin Pilipauteanu este un sarlatan care nu vrea sa isi plateasca chiria de peste 3 luni pentru apartamentul inchiriat in Timisoara. Nu pot spune altceva decat ca pe vorbele D-nului Catalin Pilipauteanu nu se pot da nici doi bani.

Anonim spunea...

Este un mare poet si un adevarat intelectual! Si eu am participat la acest eveniment si a fost mai mult decat minunat. Felicitari dl. Pilipauteanu si tineti-o tot asa!

Dan Popescu spunea...

As fi vrut sa vad comentariul acesta inainte. Asa a facut Pilipauteanu si la Bucuresti, de 2 ori.
Are tot felul de comportamente de etnie ( ca si prietenii sai, de altfel, doar interlopi ).
In suma, nu i se poate da nici un fel de incredere invididului, e pur si simplu un betiv, isi incepe ziua cu un vin prost, o continua cu vin prost si o termina cu coniac ieftin.
NU-I IMPRUMUTATI BANI!!!! Nu-i veti vedea inapoi niciodata!
Dupa ce l-am cunoscut pe Pilipauteanu a venit sa ma vada un cunoscut : vezi ca nevasta-mea e din Onesti, ala e cunoscut ca tepar major peste tot, evita-l cit poti.

Anonim spunea...

A inceput oare sa isi plateasca chiria acest excroc murdar ? Vad ca nu e prima data cind se plange cineva.

Trimiteți un comentariu