Față de invingator, nu de primar | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Față de invingator, nu de primar

23.8.12
Impresia generala este ca la Onesti noii conducatori - Neghina, Vreme & Co. - pregatesc o mistificare de proportiile celei puse in opera in Bacau, in 2004, de Romeo Stavarache. La acea data, noul edil al Bacaului declara ca a gasit o primarie devalizata, cu conturile facute praf, inglodata in datorii si ca "greaua mostenire" il face sa ia in calcul, la modul serios, optiunea demisiei din functia de primar. Anii au trecut si Stavarache a inzecit datoria publica a Bacaului, a cartelizat achizitiile publice pe criterii de apartenenta politica (evident la PNL), a transformat Bacaul intr-o rezervatie in care peste o treime din populatia stabila este alcatuita din pensionari. Despre demisia fluturata in 2004 nu se mai stie nimic.
Noul primar al Onestiului, Laurentiu Neghina, calca - apasat - in acelasi registru de actiune sentimentul fiind ca afaceristul nu s-a gândit nici macar o secunda la ce si cum va face odata ajuns primar al orasului de pe Trotus. Neghina a avut puterea sa se imagineze in postura de invingator al localelor si al lui Emil Lemnaru, insa - se vede de la o posta - nu a gândit la ce va face dupa preluarea frâielor municipalitatii. Infiintarea functiei de administrator public atesta o anumita disperare a primarului care pare covârsit de responsabilitatile postului si, mai dureros, nepregatit pentru a le face fata. In plus, edilul onestean lasa impresia ca este prizonierul unei psihoze legate de fostul primar - Lemnaru - pe care-l banuieste ca ar controla, in continuare, elita functionareasca din Primarie si, impreuna cu aceasta, i-ar pregati mai multe capcane.
Nici nu a intrat bine in ghetele de primar, ca Neghina a si elaborat un plan privitor la indestularea anumitor sustinatori din mediul de afaceri local arondat PDL. Subminarea Domeniului Public si Privat SA, cu scopul de a crea drumarilor de partid un culoar favorabil catre banul public este doar antreul festinului clientelar pregatit de Neghina. Marea necunoscuta in tot acest joc este pozitionarea PSD, cel mai important partid din Onesti sub aspectul votului pronuntat de electorat pe 10 iunie. Il va sacrifica PSD pe Lemnaru de dragul unei aliante administrative din care, pe moment, au de câstigat doar pedelistii sau se va pozitiona in Opozitie incercând, prin mijloacele luptei politice, sa construiasca o alternativa la regimul Neghina, fructificând lipsa de experienta a noului primar, precum si pregatirea sa deficitara in materie de administratie publica?

Lucian Bogdanel

Sursa: Onesti Expres

1 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

sper sa nu ai dreptate

Trimiteți un comentariu