Comunicat de presa privind aplicarea prevederilor OUG nr.125/2011 | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Comunicat de presa privind aplicarea prevederilor OUG nr.125/2011

1.7.12
Conform prevederilor OUG nr. 125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu data de 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente pentru care asigurarea in sistemul public de pensii este obligatorie se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora acestea isi au domiciliul.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii, va preda in administrarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), prin structurile teritoriale ale acesteia, documentele si informatiile referitoare la declaratiile individuale de asigurare pe care le are in evidenta.

Persoanele din categoria avuta in vedere, care se vor autoriza pentru activitatile respective dupa data de 01.07.2012, vor completa si depune declaratia privind venitul asigurat la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla adresa unde isi au domiciliul, potrivit legii.
Modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, vor putea fi descarcate de pe site-ul ANAF.

Casa Judeteana de Pensii Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu