Laurentiu Neghina este noul primar al municipiului Onesti. | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Laurentiu Neghina este noul primar al municipiului Onesti.

13.6.12


Alegerile locale din ziua de 10 iunie au adus la Onesti un nou primar, pe Laurentiu Neghina, candidatul Aliantei pentru Bacau. El a obtinut voturile a 8739 de onesteni (39,78 la suta din numarul alegatorilor care s-au prezentat la vot in municipiul de pe Trotus) si l-a devansat pe Emil Lemnaru (votat de un numar de 5957 de alegatori). In cursa pentru alegerea in functia de primar al municipiului Onesti, dupa numarul de voturi pe care le-au obtinut, s-au mai aflat prof. Danut Oprea (2751 voturi), Marcel Bujor (1628 voturi), Gelu Panfil (1564 voturi). De asemenea, Gh. Vicol a obtinut 505 voturi, Florin Paval - 312 voturi, Lucian-Daniel Lucaci, 288 voturi si prof. Sorin Lungu - 214 voturi.
La Consiliul Local Onesti, dupa redistribuire, Partidul Social Democrat va avea 7 consilieri, Alianta pentru Bacau, 6 consilieri, Partidul National Liberal – 4 consilieri, iar Partidul Poporului-Dan Diaconescu, 2 consilieri locali. La alegerile locale de duminica, la Onesti au participat la vot 22.585 alegatori, numarul voturilor valabile exprimate fiind de 21.900. Pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Bacau, un numar de 11.334 onesteni au optat pentru Dragos Benea (candidatul Uniunii Social Liberale), 4587 pentru Constantin Scripat (Partidul Democrat Liberal) si 3020 au votat pentru Razvan Sendrea (Partidul Poporului-Dan Diaconescu).
Alegerea lui Laurentiu Neghina ca primar al municipiului Onesti pentru urmatorii patru ani a adus o unda de bucurie in municipiu, evenimentul fiind sarbatorit chiar in noaptea anuntarii rezultatelor votului. Onestenii vad in aceasta victorie a lui Laurentiu Neghina rezultatul unei puternice campanii electorale precum si faptul ca foarte multi dintre ei “au pus umarul” pentru schimbare in municipiu. Emil Lemnaru a acceptat rezultatul votului din ziua de 10 iunie, având regretul ca putea fi scris un nou capitol in viata Onestiului prin prisma faptului ca “mandatul 2008 – 2012 a fost cu cele mai multe realizari pentru comunitatea onesteana”.
Ion Moraru
Onesti Expres

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu