Misiuni desfășurate în urma fenomenelor meteorologice periculoase | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Misiuni desfășurate în urma fenomenelor meteorologice periculoase

25.5.12
În perioada 24.05.2012 – 25.05.2012, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase caracterizate prin precipitaţii abundente şi rafale de vânt, manifestate pe raza judeţului Bacău, au avut loc următoarele evenimente:

•La ora 16.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre faptul că, în comuna Caşin, pe drumul judeţean DJ 115, 4 autoturisme au fost blocate din cauza aluviunilor aduse de precipitaţii. La faţa locului s-au deplasat un ofiţer şi 3 subofiţeri, cu o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti.
Într-un autoturism marca Dacia 1304, a fost găsit numitul A. N., în vârstă de 65 ani, care din cauza unui atac de panică a intrat în stop cardio-respirator. Acestuia i s-a acordat primul ajutor calificat de către un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Oneşti, însă pacientul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decedat.

În jurul orei 17.00, în urma retragerii apei de pe carosabil, traficul a fost reluat pe DJ 115.

•La ora 16.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat de către personal din cadrul Staţiei C.F. Borzeşti, municipiul Oneşti, despre faptul că, în urma precipitaţiilor abundente, traficul feroviar a fost întrerupt în staţia C.F. Borzeşti.
În aceste condiţii, trenul Regio nr. 5316, care circula pe relaţia Oneşti – Buzău, a fost oprit la ieşirea din municipiul Oneşti. În tren se aflau aproximativ 150 de călători. Din datele furnizate de personal din cadrul Regionalei C.F. Galaţi, nu exista pericol de surpare a terasamentului. După retragerea apelor de pe terasamentul de cale ferată, la ora 17.22, trenul Regio nr. 5316 şi-a reluat deplasarea.

Începând cu 18.00, traficul prin Staţia C.F. Borzeşti a fost oprit pentru verificarea terasamentului, ceea ce a determinat oprirea trenului Regio, nr. 5211 în staţia CF. Borzeşti şi a trenului Regio nr. 5205, în staţia C.F. Oneşti.

La ora 19.50, traficul feroviar a fost reluat pe un singur fir.

•În municipiul Oneşti, pe strada Mărăşeşti, în urma precipitaţiilor abundente căzute, au fost inundate 39 de gospodării şi bazarul Oneşti. La faţa locului s-a deplasat garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti formată dintr-un ofiţer şi 28 subofiţeri, cu 5 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, 1 ambulanţă S.M.U.R.D., 1 barcă, 2 motopompe remorcabile şi 1 motopompă transportabilă.
În cadrul acţiunii de intervenţie au fost degajate 8 autoturisme aflate în zona afectată şi au fost evacuate 20 de persoane din interiorul acestora.

Numitul, T. F. în vârstă de 45 ani, surprins de viitură, a fost salvat dintr-un copac de către echipajul din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești cu ajutorul bărcii din dotare. Victima, aflată în şoc hipotermic, a fost preluată de echipajul S.M.U.R.D. şi transportată la Spitalul Municipal Oneşti.

Forţele şi mijloacele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti au acţionat şi pentru evacuarea apei din 4 gospodării din comuna Buciumi, sat Răcăuţi şi dintr-o gospodărie din comuna Ştefan cel Mare, sat Viişoara.

•În comuna Mănăstirea Caşin, sat Pârvuleşti, a fost sesizată prezenţa unei persoane înecate în albia râului Caşin. Victima identificată fiind ca numita A. M., în vârstă de 42 de ani, a fost scoasă din apă de către cetăţeni. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima, cunoscută cu afecţiuni psihice, era decedată înainte de creşterea debitului râului Caşin. Pentru monitorizarea situaţiei, în zonă s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, format dintr-un ofiţer şi 3 subofiţeri, cu o autospecială de intervenţie.

•La ora 20.24, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre faptul că în comuna Helegiu, sat Drăgugeşti, au fost inundate un drum sătesc şi o curte. Situaţia în teren este monitorizată de către membrii C.L.S.U.

•În comuna Brusturoasa, o patrulă de monitorizare formată dintr-un ofiţer şi un subofiţer din cadrul Inspecţiei de Prevenire a constatat faptul că a fost afectat drumul comunal 144 pe mai multe porţiuni (ravene), pe o distanţă de circa 1 km. Accesul către 65 de gospodării se realizează doar pietonal.

Personal din cadrul I.S.U.J. Bacău a monitorizat permanent în teren evoluţia situaţiei operative şi modul de asigurare a permanenţei la primăriile aflate sub incidenţa avertizărilor hidro-meteorologice COD PORTOCALIU.

Forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău care au acţionat în teritoriu pentru limitarea efectelor precipitaţiilor abundente:

• Municipiul Oneşti:
- 6 autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, 1 echipaj SMURD, 2 motopompe remorcabile, 1 motopompă transportabilă şi o barcă, cu 2 ofiţeri şi 45 subofiţeri.

•Comuna Caşin:
- 1 autospecială încadrată cu 1 ofiţer şi 3 subofiţeri;

•Comuna Buciumi, sat Răcăuţi:
- 1 autospecială încadrată cu 3 subofiţeri;

•Comuna Ştefan cel Mare, sat Viişoara:
- 1 autospecială încadrată cu 3 subofiţeri;

•Comuna Brusturoasa, sat Brusturoasa:
- 1 autoturism de muncă operativă încadrat cu 1 ofiţer şi 1 subofiţer.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu