Grup infracțional specializat în trafic de persoane, prostituție și proxenetism, destructurat | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Grup infracțional specializat în trafic de persoane, prostituție și proxenetism, destructurat

19.4.12
Cinci persoane, au fost arestate preventiv iar alte patru au primit interdicție de a părăsi localitatea în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT Bacău. Cele 9 persoane sunt cercetate pentru constituire sau aderare la asociere infracțională, trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism. La data de 18.04.2012, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, cu sprijinul IPJ Bacău și al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au desfășurat o acțiune în municipiul Onești și în comuna Căiuți, ocazie cu care au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a doi bărbați de 22 și 46 de ani, din Căiuți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism.

Simultan au fost puse în executare un număr de 10 mandate de aducere emise de DIICOT – S.T. Bacău, privind ceilalți membri ai asociației infracționale.

Din cercetări s-a stabilit că începând cu anul 2009, liderul N.I. și ceilalți inculpați, cooptați în asocierea infracțională au racolat și transportat în Italia în vederea exploatării sexuale, mai multe tinere, printre care și minore, domiciliare în județul Bacău.

Pentru cinci persoane procurorii DIICOT au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire sau aderare la asociere infracțională, trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism. Pentru alte patru persoane, cercetate în cauză, procurorii DIICOT au emis ordonanțe privind obligarea de a nu părăsi localitatea.

La data de 19.04.2012, în urma probatoriului întocmit, Tribunalul Bacău a emis mandate de arestare preventivă pentru cei cinci inculpați reținuți. Pentru documentarea activității infracționale a grupului s-a cooperat cu Serviciul Operațiuni Speciale Bacău.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BACĂU

1 Please Share a Your Opinion.:

Lorena spunea...

NU VA LASATI PACALITI!!! Romania e stat mafiot cu institutii nefunctionale condus de crima organizata.Actiunile politiei, justitiei, DNA-ului, SRI-ului, se fac doar pentru spectacol si senzational, sunt sacrificati doar pioni din gruparile mafiote care racoleaza fete pentru prostitutie.

Crima organizata nu ar fi posibila la scara la care se practica, daca nu ar fi sprijinita activ de catre elemente profund corupte din randul serviciilor secrete (SRI, SIE), magistratura, Garda Financiara, clasa politica, politie si de diferiti functionari publici.

Romania – primul exportator de prostitutie din Europa

In Romania traficul de persoane este o politica de stat si un comert modern care alimenteaza coruptia si crima organizata. Nu exista judet, oras, chiar comuna in care temutii interlopi sa nu-si faca propria lege. Minorii devin o victima sigura in plasa acestor infractori pentru care banul este singura lor religie. Zeci de mii de fetite, copile inca, au fost transformate dupa 1990 in sclave sexuale si scoase peste granite sau traficate intern. Politia de frontiera “monitorizeaza” de peste 20 de ani, insa rezultatele sunt impresionante doar in statistici. In fiecare oras din Romania, tentaculele criminalitatii economico-financiara si chiar cea organizata au anihilat, din start, politicieni, colonei si generali de politie, judecatori.

Trimiteți un comentariu