„INDIFERENŢA TE FACE COMPLICE” | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

„INDIFERENŢA TE FACE COMPLICE”

8.3.12
O campanie de informare derulată de IPJ Bacău Violenţa domestică sau conjugală este un subiect des dezbătut. Teoretic, orice femeie ştie că bătaia, abuzurile sexuale şi verbale, presiunea psihică a partenerului asupra ei, reprezintă descrierea violenţei domestice.

Cu toate acestea percepţia violenţei în familie în România se apare ca fiind un fapt obişnuit, considerându-se că astfel de fapte sunt justificate în anumite situaţii.

Inspectoratul Judeţean de Politie Bacău încurajează toate activităţile prin care se poate dezvolta capacitatea comunităţii de a spune „NU VIOLENTEI IN MEDIUL FAMILIAL”.

În această ordine de idei, Inspectoratul Judeţean de Politie Bacău derulează la nivelul întregului judeţ (cu preponderenţă în mediul rural), în perioada 05 - 09 martie 2012 , o campanie de sensibilizare a populaţiei atât din mediul urban cât şi rural asupra fenomenului de violenţă domestică intitulată „INDIFERENŢA TE FACE COMPLICE”.

Prin acestă campanie ne propunem să atragem atenţia asupra cauzelor, consecinţelor şi să schimbăm atitudinea cu privire la violenţa domestică, prin promovarea unui comportament preventiv şi responsabil.

În cadrul acestei campanii polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o serie de activități în unități de învățământ din municipiul Bacău și din comunele Nicolae Bălcescu și Cleja, pe tema prevenirii violenței domestice.

Sub coordonarea doamnei profesoare Diaconu Irina de la Școla din comuna Cleja elevii și-au exprimat prin desene puncetele lor de vedere referitoare la violență.

La activitatea desfășurată de ătre polițiști, în data de 07.03.2012, în această unitate de învățământ au participat atât elevi și cadre didactice cât și părinți...Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu