Comunicat de presă post-prezentare Raport Sinteză al Audierii Publice | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Comunicat de presă post-prezentare Raport Sinteză al Audierii Publice

19.1.12
COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI a organizat în data de 17.01.2012, ora 12:00, în sala de conferinţe de la Primăria veche, str. Poştei, nr.1, o conferinţa de presă cu tema: “Transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru societatea civilă”.

În cadrul conferinţei de presă a fost făcută prezentarea de ansamblu a proiectului societăţii civile din Oneşti, derulat de către COALIŢIA DE LOBBY ŞI ADVOCACY ONEŞTI, cu susţinerea tehnică a Academiei de Advocacy şi a demersului de advocacy – audierea publică pe tema transparenţei alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local pentru societatea civilă, care a avut loc marţi, 20 decembrie 2011, ora 16:30, la sediul Filialei Cozânzeana a Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Oneşti, Bacău şi care face parte din ciclul de consultări publice pe subiectul „Vizibilitatea ONG-urilor şi transparenţa alocării fondurilor nerambursabile de la bugetul local”.
Comisia de experţi, formată din: Prof. MIHAIL DUMACHE – expert sociologie şi politici publice; Dl. PETRU DONE – jurnalist, expert relaţii publice şi comunicare de masă; Prof. MIHAELA COJOCARU – Specialist comunicare, Asociaţia pentru Educaţie şi Formare Bacău, şi Mediator MARIANA ANGHELUŢĂ-BRATU – Cabinet Individual de Psihologie, prin Preşedinte, prof. Mihail Dumache, a prezentat audienţei Raportul-sinteză al audierii publice.

Raportul-sinteză cuprinde prelucrarea punctelor de vedere exprimate de martori, în cadrul depoziţiilor scrise si verbale, respectiv opiniile colectate din mass media ulterior audierii publice, sugestii şi recomandări.

Concluziile extrase din Raport sunt următoarele:

•Alocarea fondurilor nerambursabile pentru societatea civilă, prin intermediul ONG-urilo, trebuie să constituie o prioritate pentru administraţia publică locală;
•Asigurarea transparenţei alocării fondurilor prin diseminarea de informaţii cu privire la modalitatea de acordare a finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Oneşti (inclusiv prin publicitate în mass-media) ;
•Parteneriat între sectorul public şi cel nonguvernamental ;
•Elaborarea a unei grile de evaluare a proiectelor şi includerea acesteia în metodologia de acordare a fondurilor nerambursabile de la bugetul local
•Îmbunătăţirea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Oneşti 2012 – 2022
•Susţinerea asociaţiilor social-caritabile, a serviciilor de voluntariat şi a proiectelor de interes public vizând metodele alternative de rezolvare a conflictelor, contribuind în felul acesta la educarea societăţii civile şi dezvoltarea autonomiei şi autorităţii acesteia.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu