Acțiune a Poliției Rutiere pe linia combaterii consumului de alcool | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Acțiune a Poliției Rutiere pe linia combaterii consumului de alcool

9.1.12
În perioada 06-08.01.2012, poliţiştii din cadrul IPJ Bacău- Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Bacău şi Poliția Locală Bacău, au acţionat pe linia preveniri şi combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

În perioada 06-08.01.2012 poliţiştii au acţionat pe arterele principale ale judeţului Bacău în vederea preveniri şi combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

Poliţiştii au constatat 372 de abateri de la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au controlat peste 500 de autoturisme şi au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 27 permise de conducere.

Totodată au întocmit 9 dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, fals, uz de fals şi conducerea unui autoturism fără drept de circulaţie în România şi au reţinut 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 06.01.2012, în jurul orei 08.0, un echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Onești, l-a depistat pe Gheorghe M., de 24 de ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11A, în afara localității Căiuți și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel în cauză a fost condus la Spitalul Onești pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală.

Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu