Cupa Unirii la tenis si-a stabilit castigatorii | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Cupa Unirii la tenis si-a stabilit castigatorii

9.12.11

Dupa mai multe zile de intreceri disputate la salile de sport din orasul Targu Ocna (de la Scoala nr. 3 si de la Colegiul National “Costache Negri”) si din Dofteana, a luat sfarsit o palpitanta competitie sportiva. Este vorba de cea de-a IX-a editie a Cupei “Unirea - Vrancart Adjud - Targu Ocna - Dofteana” la tenis, care a fost organizata de CS Tema Sport Onesti. Despre aceasta apriga competitie directorul clubului organizator, Emil Tantaru ne-a declarat: “Editia 2011 a intrecerii s-a caracterizat prin finalele viu disputate la majoritatea categoriilor de varsta. La categoria 10 ani masculin Bogdan Manole (SCM Bacau) l-a intrecut cu 6-2, 6-1 pe Stefan Scurtu (CSM Onesti) dar scorul acestui meci nu arata adevarul din teren. La categoria 12 ani, V. Dontu (Vergilius Iasi) l-a invins pe Petru Berdila (SCM Bacau) cu 6-2, 7-5 finala fiind foarte disputata, cu mingii frumoase, invingatorul avand 11 ani. La categoria 12 ani, feminin Smaranda Corneanu (TC Oana) a castigat o finala de aproximativ 4 ore, cu maximul posibil a ce se poate castiga, ea invingand pe Gloria Mihu (Mamaia). Si la categoria 14 ani, feminin a fost un joc foarte darz in finala (castigata de Miruna Tudor in intalnirea cu Takar Andrei). Acest meci a avut lovituri foarte puternice si mingi frumoase la fileu. In intrecerea senioarelor Laura Enea a castigat “la mustata” finala disputata cu Daniela Garstea (CS Tema Sport Onesti). Tenismena onesteana a condus cu 5-4 si a avut minge de set dar experienta Laurei Enea (care ajucat si o semifinala foarte disputata), si-a spus cuvantul. La seniori Iustin Baciu l-a invins in finala pe bacauanul Sebastian Eremicioiu, care a intors scorul setului decisiv. Pe locul 3 in intrecerea seniorilor s-au clasat Vlad Murad si Mihai Ciocan (in fotografie)”.
Iata si alti castigatori ai aceste cupe aprig disputate: la dublu 12 ani, masculin Ioan Carp (TC Oana) / Valentin Chitic (Tg. Neamt) au invins in finala cu 6-1, 6-1 perechea Andrei Tantaru / Andrei Teodorescu (ambii de la CS Tema Sport); la cat. 14 ani, Marian Prajescu (Roman, invingator in semifinala cu 6-2, 6-1 in fata lui Stefan Casuneanu , CSM Onesti), l-a invins in finala pe Mihnea Mitrofan (Tg. Neamt), cu 6-2, 7-6 (8). La 16 ani, masculin pe primul loc s-a clasat Sorin Rosca (Micul As Iasi), urmat de Tudor Diaconu (SCM Bacau). Despre organizarea acestei competitii Emil Tantaru ne-a declarat: “Cu sprijinul sponsorului principal, Vrancart SA Adjud si a primariilor Targu Ocna si Dofteana organizarea a fost foarte buna. In cazarea arbitrilor s-a implicat si Hotelul Magura Tg. Ocna iar ca sponsori ai competitiei au mai fost societatile comerciale Panimon si Nevila.
Pentru prima data a sponsorizat competitia si Liga Romana de Tenis (condusa de Ilie Nastase, o asociatie ce are rolul de a sprijini Federatia Romana de Tenis). Un lucru demn de remarcat pentru ajutorul acordat desfasurarii acestei intreceri sportive este ca directorul Vrancart Adjud (sponsor principal al intrecerilor cuprinse in Circuitul Dacia - Romania - Vrancart - Trotusul), Mihai Marcel Botez, este un om cu sufletul indragostit de tenis, in orasul de la confluenta Trotusului cu Siretul, la Adjud fiind spre finalizare 4 terenuri de tenis”.

Ion Moraru

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu