Trei filme româneşti, printre care si Giant filmat în România la şcolile de gimnastică din Oneşti şi Deva intră în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Trei filme româneşti, printre care si Giant filmat în România la şcolile de gimnastică din Oneşti şi Deva intră în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam

18.1.14
Trei filme româneşti intră în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam - FIFR (22 ianuarie - 2 februarie 2014) : Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism de Corneliu Porumboiu, Bucureşti, unde eşti? de Vlad Petri şi scurtmetrajul O umbră de nor de Radu Jude.

Au fost selectate şitrei coproducţii cu participare românească. Viktoria de Maya Vitkova este o coproducţie româno-bulgară inspirată din povestea reală a unei mame care nu doreşte sa aibă copii în Bulgaria socialistă. Giant de Salla Tykkä, filmat în România la şcolile de gimnastică din Oneşti şi Deva, prezintă lotul actual de juniori, alternat cu imagini de arhivă din anii 1970. Canibal de Manuel Martín Cuenca, cu actriţa româncă Olimpia Melinte, este povestea unui croitor canibal care îşi schimbă viaţa brusc, după întâlnirea cu noul vecin român şi sora acestuia.

Festivalul de la Rotterdam, cel mai important din Benelux, atrage la fiecare ediţie peste 3000 de jurnalişti şi profesionişti ai industriei cinematografice. Unul dintre obiectivele majore ale festivalului este promovarea celor mai talentaţi tineri regizori.

În ultimii ani, filmul românesc a fost o prezenţă constantă în festivalul de la Rotterdam. Institutul Cultural Român Bruxelles, partener al FIFR din 2012, sprijină participarea românească la festival.


Comunicat de presă ICR Bruxelles
Sursa: observatorcultural.ro

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu