MĂSURI SUPLIMENTARE ALE POLIŢIŞTILOR BĂCĂUANI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

MĂSURI SUPLIMENTARE ALE POLIŢIŞTILOR BĂCĂUANI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ

6.1.14

Aproximativ 300 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniștea publică, cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul, precum și a Crăciunului pe rit vechi.
În perioada 6 – 7 ianuarie a.c., cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul, la nivel judeţului Bacău, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care vor participa un număr foarte mare de persoane.
De asemenea, în perioada 06 – 08 ianuarie, respectiv 12 – 14 ianuarie a.c., credincioşii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul şi Anul Nou.
În aceste condiţii, poliţiştii băcăuani vor asigura ordinea şi liniştea publică, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite iar măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcăşurilor de cult.
Vor fi la datorie aproximativ 300 de poliţişti (200 de ordine publică, 50 de la rutieră şi 50 din cadrul altor structuri).
Obiectivul principal al dispozitivelor de ordine publică ce vor acţiona în această perioadă îl reprezintă menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor din judeţ, precum şi prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.
Se vor intensifica acţiunile de patrulare pe mijloacele de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre și dinspre stațiunile turistice și zonele de agrement.
Agenţii de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
Poliţiştii sfătuiesc cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările religioase din această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
Recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior de la piept al hainei.
Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.
Atenţie!
Rugăm toţi cetăţenii să sesizeze deîndată poliţia prin 112 atunci când viaţa, sănătatea, siguranţa bunurilor lor sau ale altora sunt puse în pericol.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu