Select Menu

Slider

Travel

OLD

Cute

My Place

Slider

Racing

Videos

» » POLIȚIȘTII AU CONFISCAT PESTE 500 DE POMI DE CRĂCIUN, TRANSPORTAȚI ILEGAL
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Doi bărbați au fost depistați de polițiști în timp ce transportau 505 pomi de Crăciun pentru care nu dețineau documente legale. Brăduții, în valoare totală de 15150 lei, au fost confiscați, iar bărbații au fost sancționați cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare.
Polițiștii băcăuani continuă activitățile pentru prevenirea și combaterea recoltării, transportării și valorificării ilegale a pomilor de Crăciun.
 Astfel, în noaptea de 29/30.11.2013, polițiștii l-au depistat pe C. Gheorghe, de 42 ani, din Bucureşti, care transporta cu o autoutilitară, pe DN 12 A din comuna Brusturoasa, 268 pomi de Crăciun, pentru care nu poseda documente legale de provenienţă şi transport.
Brăduții, în valoare de 8040 de lei au fost ridicați în vederea confiscării, iar bărbatul de 42 de ani a fost sancționat contravențional cu amnedă în valoare de 2000 de lei.
 De asemenea, polițiștii l-au depistat pe C. Marius, de 43 de ani din București, care transporata 237 pomi de Crăciun, în valoare de 7110 lei, fără a poseda documente legale de provenienţă şi transport. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar pomii au fost ridicați în vederea confiscării.
 POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ REAMINTEŞTE: Comercializarea brazilor de iarnă presupune respectarea condiţiilor de legalitate!
Astfel, locurile de comercializare sunt supuse autorizării, sub sancţiune contravenţională. Pentru un cumpărător, primul semn de ilegalitate ar putea fi prezenţa vânzătorului la colţul străzii, în faţa imobilului unde locuieşte, sau în alte asemenea locuri. Bradul de Crăciun, comercializat prin structurile abilitate silvice, are ataşat sigiliul crotaliu. Lipsa acestui element este un semn de ilegalitate, iar cumpărarea unui asemenea produs ne face oarecum părtaşi la fapta contravenţională ori de natură penală a „comerciantului”.
Transportul materialelor lemnoase de orice fel, deci şi a brăduţilor, se poate face numai dacă există acte de provenienţă. Fapta de tăiere fără drept de puieţi (brazi de Crăciun), în funcţie de paguba produsă, calculată în regim silvic, poate constitui fie infracţiune, fie contravenţie, iar făptaşii devin „răufăcători ai mediului” chiar în preajma Crăciunului.

Conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice transportul şi/sau comercializarea pomilor de Crăciun nemarcaţi cu sigiliul-crotaliu prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare constituie contravenție silvică și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2000 și 5000 de lei. 

About Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu

Leave a Reply