Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

EXPLOZIE la o conductă de petrol intre Onesti si Adjud

O explozie la o conducta de petrol a avut loc intre Onesti si Adjud, vineri la ora 13.50. Mai exact aceasta s-a produs la o conducta de petrol dezafectata ce se afla intre Cornatel si Adjud. Deflagratia s-a produs in mai multe puncte, aruncand teava distorsionata la suprafata. Cateva masini surprinse de deflagratie erau oprite pe marginea drumului. Mai multe echipaje de la ISU, pompieri , jandarmerie si politie sau deplasat la locul exploziei. Drumul din apropiera conductei a fost acoperita cu pamant, pe mai mute portiuni in dreptul deflagratiilor, fiind mai anevoios de parcurs cu masina. Explozia a vut loc la o distanta de 50 de metri de soseaua nationala ce leaga Onesti de Adjud, aceasta putand pune in pericol viata participantilor in trafic.

Update: 16.30
Explozii în lanţ la o conductă de petrol din Bacău, mai multe case au fost afectate
Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, potrivit Mediafax. Peprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au declarat că deflagraţiile au avut loc în trei sate, în timpul unor lucrări la conductă, şi au fost afectate 11 case, dar nu au fost înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat că exploziile au avut loc în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.
Potrivit acestuia, conducta subterană de ţiţei a cedat în mai multe zone şi au avut loc mai multe explozii, simultan, pe teritoriul a trei sate din comuna Urecheşti - Slobozia, Corniţel şi Urecheşti.
Reprezentantul ISU a precizat că în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.
La rândul său, viceprimarul comunei Urecheşti, Vasile Dumbrăveanu, a declarat că în urma exploziei au fost afectate 11 case, una dintre ele fiind avariată în proporţie de 50 - 60 la sută.
Viceprimarul a spus că în prezent se aşteaptă sosirea unei comisii de la Bacău, care să facă o evaluare a pagubelor produse în urma exploziei, urmând ca proprietarii locuinţelor să fie despăgubiţi de către firma căreia îi aparţine conducta.
Conform sursei citate, la ora actuală nu mai există pericol de explozie, conducta fiind distrusă în totalitate.

Romania Tv

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide