Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

Nasul mare PSD a inchinat Onestiul la nunta lui Neghina cu partidul

Indestulat si, probabil, multumit (in sensul ca a fost multumit de oferta...), Lemnaru s-a topit si in ambitiile pe care le mai avea. PSD decisese demult ca vrea sa scape de un personaj care a stapanit mult mai bine tabla inmultirii pentru el decat tabla impartirii si pentru ceilalti, ori asta e de neacceptat intr-o mentalitate de haita. Foarte probabil, decizia fusese luata dinainte de alegerile locale, intrucat lui Neghina i s-a facut culoar. Aduceti-va aminte doar de blocarea lucrarilor in Satul Catolic, fieful lui Lemnaru, banii venind de la Consiliul Judetean.

PSD nu mai avea nevoie in Onesti de oameni care sa-si fi facut plinul, politic si in conturi, pentru ei. PSD a decis ca are nevoie, in Onesti, de flamanzi financiar si politic, care sa si imparta pentru haita, nu ca Lemnaru, aproape numai pentru el. Din acest punct de vedere, sprijinul catre Neghina si fatada Gnatiuc suna cum e nevoie. O confirma, de altfel, initiativele si deciziile Consiliului Local, fie ele proiecte votate sau retrase. 50 000 lei pentru vicele PSD Raspopa, ca sa se dea la raliuri (in conditiile in care n-au fost 3 900 lei pentru un proiect social al unei asociatii), regulament de vanzare a terenurilor municipalitatii (ceea ce fomistii de acum nu puteau spera de la Lemnaru), asocieri dubioase, cam toate fara licitatie, aflate in vizorul organelor abilitate (Skybase) sau cu firme suspendate (Richard Proiect), toate, aproape fara exceptie, la initiativa lui Neghina. Trecand peste licitatiile pentru prosti, cu valori de adjudecare mai mari decat valorile estimate si cu un singur participant.

Singurul care face opozitie in Onesti e omul de afaceri Constantin Lazar, dar modul in care liberalul a ajuns sa fie calcat de institutii si controale arata ca sistemului de mai sus nu-i place decat blatul. Vali Vreme si PDL s-au incolonat, iata, in spatele noului PSD, iar PP-DD se scurge pe fata in PSD. Desi in Onesti e frig in apartamente si apa calda e din loc in loc, Lazar e singurul care acuza asta, ceilalti merg pe burta, poate-poate nu-i intreaba nimeni. Daca PDL nu schimba nimic serios dupa alegerile de sambata trecuta, nu neaparat ca oameni, ci ca mesaj, iar Vreme mimeaza in continuare ca e omul lui Basescu, sprijinind de fapt alianta guvernata de PSD in Onesti, Lazar va ramane singurul care sa lupte alaturi de onesteni, cu sistemul de mai sus. Deci vin PDL si Vreme cu Lazar sau raman sub fusta PSD? In ceea ce-l priveste pe Lemnaru, greu de spus daca va face Opozitie sau o va mima, asigurand de fapt majoritatea PSD, fie si din alt partid.

Mai e ceva de spus. Toti cei amintiti, cu niste exceptii, sunt pe la 40 ani. Daca Onestiul e preluat de haita care a inceput deja sa-l vanda, pana la pensionarea membrilor ei mai sunt 20 ani de parjolire. Sa ne mutam, nu are sens sa ramai, stiind ce va urma. Anul care a trecut de la alegeri e definitoriu, a aratat cum se vor derula lucrurile: averea Onestiului se imparte (cash, bunuri, servicii, contracte, licitatii la misto), iar votantii sunt ghiftuiti de raliuri, spectacole, festivaluri, lautarisme. In spatele folclorismelor, unii isi fac plinul. Observati ca aproape fiecare radio-tele-emisiune unde Neghina face pe invitatul se incheie cu o concluzie din asta: ce film mai vedem in oras, ce spectacol, ce teatru, ce dans, veniti si dumneavoastra etc. Asta trebuie sa ne ramana in minte, ca ne e bine, ca la nunta.

O nunta in care meniul e de praznic, iar inchinatul ne usuca si nepotii, nu numai pe noi.

\
Onesti Expres

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide