Cascadorii plansului: onestenii au votat Neghina - PDL si s-au ales cu Neghina - PSD | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Cascadorii plansului: onestenii au votat Neghina - PDL si s-au ales cu Neghina - PSD

27.10.13
Nicolae Gnatiuc, viceprimarul municipiului Onesti, a fost numit presedinte interimar al filialei PSD, dupa demisia / eliminarea lui Emil Lemnaru. "Era clar ca batalia din 2012 a lasat urme. Intre presedintele PSD, Emil Lemnaru, si presedintele UNPR, primarul in functie, Neghina, sunt probleme de comunicare," justifica mutarea presedintele de la judet, Dragos Benea. Duetul Gnatiuc - Neghina s-a materializat si in viata politica onesteana, sub denumirea Alianta de Centru - Stanga, alcatuita din PSD si UNPR, ocazie cu care ajunge intr-o situatie penibila sustinerea lui Neghina de catre zona politica reprezentata de Valerian Vreme si PDL. S-a oficializat, asadar, ocuparea Onestiului de catre Partidul Social Democrat, atat din punct de vedere politic, cat si administrativ. Daca onestenii au votat in iunie 2012 schimbarea, inlaturarea social-democratilor de la fraiele municipiului, dupa ceva mai bine de un an pesedistii s-au reasezat confortabil si solid la comanda, mai tineri si mai flamanzi. Se asteapta din partea lui Lemnaru si demisia din Consiliu Local, in ciuda amabilitatilor manifestate de conducerea PSD. "Voi continua sa respect programul electoral propus onestenilor", declara Lemnaru, nespecificand daca vorbeste si in numele altcuiva.

Dragos Benea, presedintele PSD BacauViceprimarul Nicolae Gnatiuc e persoana desemnata sa conduca filiala Onesti a PSD, in urma sedintei de Consiliu Judetean si Comitet Executiv al PSD Bacau, la care au participat peste 150 membri. Mutarea a fost anticipata de Onesti Expres inca de acum patru editii. Oficial, problemele de comunicare dintre Neghina si Lemnaru au dus la inlocuirea celui din urma cu Gnatiuc. Cu alte cuvinte, Lemnaru, pana acum cateva zile presedintele PSD Onesti, nu raspundea comenzilor venite de la centru, care obliga practic la sustinerea oarba a proiectelor lui Neghina. De unde si problemele de comunicare dintre primarul Neghina si Lemnaru, desi cel dintai avea la dispozitie toti consilierii locali PSD, precum si o parte a organizatiei, nou-venitii: Gnatiuc, Raspopa et alii. "Functionarea precara a Aliantei de Centru - Stanga acolo," argumenteaza Dragos Benea decizia luata "in conditiile in care avem primar UNPR si viceprimar PSD. Existau pareri si opinii in randul consilierilor si in randurile organizatiei care blocau actul administrativ si alianta de la Consiliul Local Onesti. Era clar ca batalia din 2012 a lasat urme si intre presedintele PSD, Emil Lemnaru, si presedintele UNPR, primarul in functie, sunt probleme de comunicare. Asa se bloca si ACS si municipiul Onesti. Nu ascund faptul ca ne dorim sa ne regasim in aceeasi echipa si in 2016, Gnatiuc - Neghina."

Intreg aliotmanul se-mpiedica de-un ciot?

Pare-se ca tendintele de partid unic ale PSD sunt imbratisate de primarul Neghina. Acesta nu accepta nici o manifestare de opozitie in plan politic sau administrativ. Daca la nivel national si principial PSD este la conducerea Aliantei de Centru - Stanga (ACS), in Onesti lucrurile stau invers. Neghina il are in subordinea sa si la nivel de alianta, si la Primarie pe acelasi Gnatiuc, condamnat a ocupa pentru ceva vreme la locul doi in fata unui edil condamnat si el, dar de justitie. Dezvoltarea organizatiei PSD si inceperea planului de reconstructie in Onesti erau blocate de existenta "ciotului" Lemnaru. Obiectivele duetului Gnatiuc - Neghina sunt "reconstructia organizatiei municipale PSD, rezolvarea problemelor in ACS, rezolvarea problemelor administrative ale Onestiului si pregatirea organizatiei pentru alegerile din 2016. Domnul Gnatiuc face echipa buna din functia de viceprimar cu domnul primar Neghina," declara Benea. Din acest moment, primarul Neghina are mana libera, mai putin Gnatiuc, in intentiile administrative (proiecte e un termen oarecum pretentios, la ce a aratat pana acum).

Inlocuirea lui Lemnaru, gandita inca din 2012?

Candidatul Neghina, vedeta locala UNPR, era vazut de PSD ca inlocuitorul lui Lemnaru atat la functia de primar, cat si la cea de presedinte al PSD Onesti, inca inainte de alegerile din 2012. Sedinta de saptamana trecuta a consfintit planul cusut cu ata rosie de la judet. De altfel, despre apropierea UNPR de PSD se vorbea cu mult inainte de alegerile locale. Practic, UNPR e fondata si condusa de trei fosti ministri PSD. Rezultatul: Neghina, beneficiarul schemei, Lemnaru - victima ei. In tot cazul, ca un bun soldat, fostul primar considera ca s-a dorit "reintinerirea partidului. M-am retras pentru ca s-a dorit revigorarea lui. Mi s-a reprosat activitatea mai slaba din ultima perioada. Mi-am prezentat raportul de activitate. Voi continua sa respect programul electoral propus onestenilor. Ma intereseaza proiectele pentru oameni. Sper ca noua conducere sa fie aplicata pe problemele onestenilor." Intrebat daca isi va da demisia din functia de consilier local, acesta a precizat ca nu s-a gandit la asa ceva. La aceeasi intrebare, Benea si-a manifestat regretul in cazul in care Lemnaru s-ar retrage. "Este un senior al organizatiei PSD. A fost o despartire amiabila. Nu as vrea sa-si dea demisia din Consiliul Local, dar e optiunea dansului."

De la noul presedinte interimar Nicolae Gnatiuc nu am putut obtine un punct de vedere, urmand a se organiza o conferinta de presa. In schimb, ne-a comunicat lista cu membrii noului Birou Municipal PSD Onesti: Loredana Antohe, Lucian Stan, Ion Tofan, Adrian Sergentu, Corina Alexe, Alexandra Leca, Bogdan Forcos, Claudiu Gaburel, Sorin Rosu, Alina Asavei.
Ovidiu Munteanu

Onesti Expres

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu