Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

Bujor, "insurat" cu PDL, "in pat" cu PSD

Miros de "anticipate" la Dofteana

Dispute politice in ,,curtea" lui Viorel Hrebenciuc. Miros de anticipate. Primarul comunei Dofteana, Ioan Bujor, cere sa fie demis din PDL. "Eu am vorbit cu doamna Tudorita Lungu si am rugat-o sa candideze in colegiul 9, ca sa am pe cine sustine. Cine a venit? A venit domnul Curelea, care a candidat impotriva domnului Hrebenciuc. M-am intrebat cu cine sa mai fac echipa." In replica, Biroul Judetean al PDL Bacau i-a retras acestuia functia de presedinte al organizatiei din localitate, acuzand-l, totodata, de tradare. "Bujor a fost lasat in pace de PSD la alegerile locale, pentru ca la parlamentare sa-l ajute pe Hrebenciuc. A fost un ajutor reciproc," declara Cosmin Curelea, PDL. Situatia a devenit tensionata odata cu dezvaluirile facute de primarul Bujor la adresa fostului candidat A.R.D. Curelea. "Domnul Curelea e prea disperat, probabil ca-l cauta astia de la banca. Curelea s-a intalnit cu oamenii in piata, le-a dat cadouri." Curelea: "PSD nu mai este agreat de locuitorii judetului Bacau. Vedeti ca pe unde calca PSD lucrurile nu merg bine. Onestiul, de la 50 000 locuitori, a ajuns la 36 000. Onestiul e terminat, fabricile au ajuns la fier vechi."

Desi alegerile locale si cele parlamentare au devenit amintiri, in comuna Dofteana disputele politice s-au intetit. Totul a plecat de la faptul ca Ioan Bujor, primarul comunei, nu l-a sprijnit pe Cosmin Curelea, candidatul A.R.D., in lupta electorala cu deputatul Viorel Hrebenciuc. PDL striga "tradare!", in timp ce Bujor cere sa fie dat afara din partid, pentru ca nu mai are cu cine sa faca echipa din punct de vedere politic. "Domnul Bujor a iesit primar in 2008 cu 70%. Clar ca era o comuna PDL-ista. La cateva luni, culmea, chiar intr-o comuna PDL, scorul s-a inversat, iar Hrebenciuc, candidatul PSD, a obtinut 70%, desi in sondaje nu statea bine in comuna. PSD aproape ca nu exista. Acolo s-a intamplat ceva in sectiile de votare. Cel mai slab scor l-am obtinut in Dofteana," reclama Curelea. Mai mult, PDL i-a "asmutit" pe consilierii sai locali impotriva primarului Bujor. Presedinte al organizatiei PDL Dofteana a fost numit Dorel Tifrea. "Deja au inceput sicanele politice in Consiliul Local. Nu solicita punctul de vedere al consilierilor in privinta proiectelor. Ceea ce viseaza primarul noaptea pune in practica a doua zi. Noi ar trebui sa votam si atat. Mai mult nu pot sa va spun. Toate deciziile sunt luate de el. Scopul organizatiei e sa ne revenim ca partid in zona. Dofteana a fost pedelista si speram sa creasca in continuare," spune Tifrea.

Pierde Bujor sau pierde PDL un primar?
Miza PDL, functia de viceprimar


Cine pierde in urma disputelor? Sufera Bujor din cauza retragerii sprijinului politic sau pierde PDL un primar, implicit cea mai mare comuna din judet, ca numar de locuitori? "Nu stiu daca m-au demis, trebuia sa primesc si eu ceva in scris. Daca partidul ma va demite, voi deveni independent, ulterior voi analiza varianta inscrierii intr-o alta formatiune politica," declara Bujor. Plecarea lui Bujor din PDL ar atrage si voturile, pentru ca, in general, in mediul rural se voteaza omul si mai putin partidul. Dorel Tifrea, presedinte interimar PDL Dofteana: "Bujor a obtinut atatea voturi si datorita noua, celor 9 consilieri locali. 10% a fost meritul lui Bujor. Tot meritul ni se cuvine noua, atat in 2008, cat si in 2012."

Nimeni nu merge insa pana la capat. Nici PDL nu-l exclude pe Bujor, moment in care si-ar pierde primarul, nici Bujor nu-si da demisia din partid, moment in care si-ar pierde functia si s-ar organiza alegeri anticipate. Edilul nu vrea sa riste, in timp ce conducerea PDL spera ca Bujor sa se razgandeasca pana la alegeri.
Cosmin Curelea
Curelea, candidat pentru a-si acoperi datoriile?
Primarul Ioan Bujor a ales sa nu-l sustina pe Curelea in campania electorala din cauza performantelor acestuia administrative, precum si in urma unei discutii care ar fi scos la iveala adevaratul motiv pentru care Curelea candida la fotoliul de parlamentar. "La alegerile parlamentare din decembrie 2012 asteptam sa vina cineva, un candidat de baza, cu care pot sa lupt alaturi de dumnealui. Am vorbit cu doamna Tudorita Lungu si am rugat-o sa candideze in Colegiul 9, ca sa am pe cine sustine. Cine a venit? A venit domnul Curelea, care a candidat impotriva domnului Hrebenciuc. Facand o comparatie intre Curelea si Hrebenciuc, e o diferenta mare. In primul rand, Curelea nu a reusit sa adune cateva voturi sa iasa primar intr-o comuna cu 3 000 locuitori, macar sa-si mentina mandatul. Ce sa mai vorbim de voturi ca sa ajunga deputat..." subliniaza Bujor. "Curelea m-a rugat sa-l ajut, pentru ca e plin de datorii. Eram cu mai multe persoane in birou cand mi-a zis ca are peste 100.000 euro datorii. Pentru asta candida Curelea, pentru ce voia sa ajunga parlamentar, ca sa-si acopere datoriile?" Raspunsul lui Cosmin Curelea: "Nimic adevarat. Nici vorba de acele datorii. Cine m-ar fi imprumutat pe mine cu 100.000 euro? Am avut o discutie cu Bujor, i-am spus ca vreau sa candidez, fac eforturi financiare, dar mai avea putin si ma compara cu Hrebenciuc. Eu nu am cheltuit nici macar 5% din cat a cheltuit Hrebenciuc in campanie."

"Hrebenciuc sau Benea nu indraznesc sa ceara mai multi bani de la Guvern"

"Acum, Dofteana are parlamentari dintr-un partid aflat la guvernare, PSD. Vreau sa vad si eu 1 km de drum asfaltat, daca tot au sustinut un pesedist. Ar trebui ca Dofteana sa obtina fonduri pentru dezvoltare. Singura investitie promisa in acea perioada e construirea pietei regionale, de 1,1 milioane lei. Prea putin pentru promisiunile facute. Locuitorii din Dofteana isi fac piata agroalimentara din banii lor. Imediat dupa alegerile parlamentare, taxele si impozitele au fost marite cu 16%. Hrebenciuc sau Benea nu indraznesc sa ceara mai multi bani de la Guvern pentru Dofteana," sustine Curelea.
"Cu privire la piata agroalimentara, am organizat si licitatia, a fost castigata cu 1 500 000 lei cu T.V.A.. Investitia e finantata in proportie de 90 % de Consiliul Judetean, iar restul de 10 % sunt asigurati din bugetul local al comunei Dofteana," arata primarul Bujor.

PSD a distrus si Onestiul
"Oamenii erau foarte nemultumiti de deputatul Hrebenciuc. PSD nu mai este agreat de locuitorii judetului Bacau. Vedeti ca pe unde calca PSD lucrurile nu merg bine. Onestiul, de la 50 000 locuitori, a ajuns la 36 000. Onestiul e terminat, fabricile au ajuns la fier vechi," este de parere Cosmin Curelea, fostul contracandidat al lui Viorel Hrebenciuc la alegerile pentru un loc in Parlamentul Romaniei.
Ovidiu Munteanu


Onesti Expres

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide