Managerul Spitalului Onești a demisionat în urma cazului copiilor schimbați în Maternitate | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Managerul Spitalului Onești a demisionat în urma cazului copiilor schimbați în Maternitate

5.7.13
De când cele două mămici care au născut în aceeaşi zi la Oneşti au descoperit că au ţinut la piept copilul celeilalte familii, se caută vinovaţii de la Maternitate. Comisia de disciplină s-a întrunit să afle cine sunt cei care au comis această gravă eroare ce a creat multe frământări atât pentru cei implicaţi direct, cât şi pentru cei care au auzit că a fost posibil aşa ceva.
Sancţiunile propuse în urma anchetei interne au fost: retrogradarea din funcţie a sefului Secţie de Neonatologie, medicul Cornelia Cămăraşu, şi a asistentului-şef de pe aceeaşi secţie, Luminiţa Antohi, penalizarea cu 10% din salariu pentru cinci asistente pe o perioadă de trei luni, unei infirmiere îi vor fi opriţi 5% din salariu tot pe trei luni şi alte patru infirmiere au primit avertisment. Tot acest personal medical s-a ocupat de bebeluşii schimbaţi timp de patru zile cât au rămas în spital, însă nimeni nu a sesizat greşeala comisă.
Situaţia este mai gravă şi pentru că totul a fost ţinut secret timp de o lună de zile. Chiar cei de la Direcţia de Sănătate Publică au demarat o acţiune de verificare a activităţii medicale după ce au aflat de această situaţie din presă, asemenea primarului Oneştiului, Laurenţiu Neghină.
Acesta din urmă a declarat: „Vineri, 28 iunie, managerul spitalului şi-a dat demisia de onoare. Mi se pare normal, nu a fost el direct răspunzător, dar aşa e corect. Pe 1 iulie a fost numit un manager interimar în persoana medicului Oana Secară...Ziarul de Bacău

1 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

O rugam d-na dr meneger sa munceasca mult,ca A.I.CUZA pentru a aduce un suflu nou in Spitalul Onesti.Controale multe,convorbiri cu pacientii,mai ales cei de la usa cab.de Oncologie.Cereti ajutor dr.COTIRLET de la Moinesti.Veti invata numai lucruri bune.Cu stima N.Popescu

Trimiteți un comentariu