Welcome Guest!
twitter facebook rss

,

Furtuna in Onesti

Drumurile lui Neghina, reparate de primarul din BuciumiPeisajul intunecat de furtuna, cu nori negri si rafale puternice de ploaie, a devenit familiar locuitorilor din Onesti, cu atat mai mult cu cat in fiecare zi precipitatiile isi fac simtita prezenta. Dupa ce in seara zilei de duminica, 23 iunie, tot orizontul s-a intunecat, certificand avertizarea de cod galben, care a persistat mai multe zile, asupra Vaii Trotusului s-a abatut un adevarat potop. Furtuna din seara de 26 iunie a fost asemanata de multi cu cea care in 1991 a dus la ruperea barajului de la Belci. Cosmarul de la dezlantuirea puhoiului de ape a fost simtit de cativa soferi care, circuland dinspre localitatile Filipesti si Casin spre Onesti, au fost surprinsi de viitura, trezindu-se cu autoturismele luate de ape si izbite de garduri sau plutind in camp.

Canalizarile nedecolmatate si infundate au facut ca municipiul Onesti sa devina un adevarat lac, in care apa a ajuns la 50 cm, un puternic suvoi pornind de pe str. Emil Rebreanu spre Bulevardul Republicii. In plus, timp de aproape o jumatate de ora vizibilitatea a fost de doar cativa metri, in conditiile in care estimarea a fost si de 70 l/mp.

Situatia cea mai critica din municipiu s-a inregistrat in zona cartierului Mal, pe strada Victor Babes si pe varianta, aici ajungand un torent pornit din zona fostei sere. Primarul comunei Buciumi, Cosma Fanica ne-a declarat: „Pe o distanta de 800 m apele au saltat asfaltul in sus, ca dupa un cutremur si nu s-a mai putut circula spre si dinspre Onesti la Buciumi. Acest drum apartine municipiului Onesti si creaza numeroase probleme locuitorilor celor doua sate ale comunei Buciumi si vara si iarna. Din cauza faptului ca autoritatile onestene au fost neputincioase si de aceasta data, oamenii au cerut sprijinul Primariei Buciumi pentru a rezolva situatia, astfel ca, impreuna cu mai multe forte, am lucrat pana spre miezul noptii pentru a decoperta toata suprafata de asfalt distrusa, ca sa se poata relua circulatia. Acest drum trebuie sa se apuce sa-l faca primarul municipiului Onesti, Laurentiu Neghina. Trebuie decopertat si betonul care este crapat, apoi trebuie turnat asfalt. Chiar daca sunt necesari 5 - 600 000 lei pentru rezolvarea acestei probleme, ea trebuie rezolvata, deoarece creeaza mari necazuri locuitorilor din zona, la fiecare cadere masiva de precipitatii. In plus, mai e o problema: drumul n-are rigole de canalizare si nici nu se pot face, deoarece Primaria municipiului Onesti a autorizat realizarea de constructii si de case pana aproape de cele doua benzi de circulatie!” La indepartarea aluviunilor aduse de puhoiul pravalit asupra onestenilor ce locuiesc in cartierul Mal au lucrat in zilele ce au urmat furtunii cei peste 80 salariati ai societatii Domeniul Public si Privat Onesti, drumul asigurand singura cale de acces in comuna Buciumi. Ei au intervenit si la indepartarea copacilor rupti, precum si la degajarea de namol din curtea oamenilor in sase locuri din municipiu.
Ion Moraru Onesti Expres

0 comentarii

Scrie un comentariu

Imagini


SITE IN CONSTRUCTIE

Latest Posts

Sponsored By

Featured Video

Our Sponsors

Our Sponsors

Visit Nepal Info and Guide