Ion Marian dezminte mai multe zvonuri cu privire la "soarta" RAFO | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Ion Marian dezminte mai multe zvonuri cu privire la "soarta" RAFO

20.5.13
Ion Marian, care este și liderul sindicatului Rafinorul, din Rafo, a ținut ca pe lângă aceste vești optimiste să infirme unele zvonuri care circulă cu privire la situația din rafinărie. “Zvonul cu privire la faptul că în maxim 15 zile în unitate vor rămâne doar 80 de salariați din cei circa 400, restul urmând să fie concediați, este fals – a precizat liderul sindicatului.

Alt zvon îl vizează chiar pe liderul sindicatului, despre care se spune că a mințit, împreună cu administratorii societății, salariații că în conducta Conpet (care aduce țiței din Portul Constanța la Rafo) ar mai exista încă 40.000 de tone de petrol, pe când el ar fi de mult valorificat. “Timpul a demonstrat că în conductă este țiței, din care s-au valorificat 14.000 tone, dar au mai rămas aproximativ 28.000 de tone – a precizat Ion Marian. Și acesta, în acord cu societatea transportatoare, Conpet, și cu Ministerul Economiei, va putea fi valorificat dacă se implementeaza proiectul pentru asigurarea unui capital financiar de repornire a rafinăriei”.

Liderul sindicatului a mai fost acuzat și că împreună cu președintele Consiliului de Administrație, Miroslav Dermendjiev, directorul general al Rafo, a mințit salariații că rafinăria nu mai dispune de certificate de emisie de noxe, iar ele au fost valorificate sau pot fi valorificate doar pentru o anumită variantă, în numele acționarului majoritar. “Practic – a precizatr Ion Marian -, de la ultimele vânzari de certificate, din 2012, Rafo nu mai dispune de astfel de certificate. În mod sigur există și alte multe zvonuri lansate de grupuri de foști manageri din Rafo și de unele structuri politice, care în baza vechilor cunoștinte și a situațiilor cu privire la Rafo și cu sprijinul unor actuali sau fosti salariați primesc unele informații, fac tot felul de scenarii și «analize» asupra societătii, a acționarului, a administrației și a conducerii organizației de sindicat, crticându-i și făcându-i incompetenți pentru că nu au ținut unitatea în exploatare, nu au modernizat-o și au acționand doar în defavoarea salariaților, prin disponibilizări de personal”.

 Citeste mai mult pe Ziarul de Bacau

2 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

Ba frate,asta este peste tot.
Mai dati-l inspre inceputurile vietii lui ca m-am saturat de acest demagog comunist,manipulator car nu a stiut altceva decat sa-si urmareasca propriile interese.

George Rau

Anonim spunea...

Asa este nemernicu Dracu...

Trimiteți un comentariu