Hackerul onestean condamnat la închisoare a ajuns o vedetă internațională! | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Hackerul onestean condamnat la închisoare a ajuns o vedetă internațională!

20.5.13
Povestea lui Valentin Boanţă, românul care a inventat bancomatul imposibil de fraudat, face înconjurul lumii.
După ce povestea acestuia a devenit publică, Reuters i-a dedicat un amplu reportaj. Boanţă a fost premiat anul acesta la Salonul de Invenţii de la Geneva, chiar dacă se află în puşcărie pentru fraudă bancară. El ar putea fi însă graţiat de preşedintele Traian Băsescu. Din arest, la salonul de invenţii de la Geneva. Un traseu desprins parcă din filmele de acţiune de la Hollywood, parcurs de un tânăr de 33 de ani din Oneşti.
Valentin Boanță a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Motivul: ar fi ajutat o grupare de interlopi să cloneze carduri. În timpul procesului însă, a reuşit să descopere singura metodă de securizare a sistemului bancar tocmai împotriva acestei infracţiuni. Invenția a fost răsplătită cu premiul presei internaţionale, al doilea ca importanţă la prestigiosul salon de la Geneva.
Mircea Tudor - cel care a câştigat marele premiu cu un sistem de scanare a avioanelor, cu raze gama - a povestit istoria fascinantă a bancomatului securizat, la care au contribuit oameni speciali. Acesta a dezvăluit în premieră şi povestea inventatorului.
Istoria lui Valentin Boantă, încarcerat la Penitenciarul Vaslui este una extraordinară. Tânărul a primit, în urmă cu şapte luni, o condamnare definitivă de cinci ani, pentru deţinerea de echipamente de fraudare a cardurilor de credit şi sprijinirea unui grup infracţional. Acum, invenţia sa a fost premiată la Salonul de la Geneva. Povestea lui a ajuns şi la Reuters.
Sursa:evz.ro

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu