Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Istorie și Alternativă: TERMON 0 Comments

By Admin
miercuri, 24 aprilie 2013 | Posted in

Istoria neromanțată a sistemului centralizat numit TERMON (trist, dar adevărat)!
·În anul 2002 au demarat lucrările de construire a centralelor de cartier, dimensionate pentru 18.000 de locuințe, deși în sistem mai erau conectate aproximativ 11.000, ocazie cu care s-au cheltuit peste 15 milionae de euro. (Management – echipa Lemnaru).
·În anul 2004 s-a contractat un credit în valoare de 5 milioane euro pentru combustibil.
·În anul 2006 Consiliul Local a hotărât contractarea unui credit în valoare de 6,6 milioane euro, rambursabil în 20 de ani, până în anul 2026, deși  între timp, alte 4000 de familii se debranșaseră din sistem, rămânând aproximativ 7000 de locuințe branșate, trendul fiind vizibil spre montarea de centrale de apartament.
·Termon SRL si CT
·În iunie 2012, acest sistem modern, care a costat peste 20 milioane de euro (900 miliarde), numit Termon, mai desrevea puțin peste 2000 de locuințe.
Termonul, din momentul construirii și până în prezent, a acumulat datorii de 1050 miliarde lei, iar la această oră, Primăria mai are de plătit câte 3 miliarde pe lună (36 miliarde/an), însumând rata plus dobânda la creditul luat în 2004, până în 2026, adică încă 480 miliarde.

·După ce Termonul nu a achitat facturile pentru Gaz, către CONEF GAZ, în valoarede 39 miliarde lei vechi, aceștia au sistat furnizarea gazului. Urmare a acestui demers, Termonul a încheiat un nou contract  de furnizare de gaz, cu EON GAZ. În vara anului trecut, după ce Termon a acumulat o datorie de peste 17 miliarde către EON GAZ, aceștia au sistat furnizarea Gazului către Termon.
·În toamna anului 2012, după mai multe negocieri ale primarului Laurențiu Neghină cu reprezentanții EON Gaz, aceștia au hotărât furnizarea gazului către Termon cu condiția eșalonării plății celor 17 miliarde și o garanție în valoare de 5 miliarde din partea Primăriei pentru EON GAZ, dacă Termon nu reușește să își achite datoriile de gaz.
·După mai multe drumuri la București și negocieri ale primarului Laurențiu Neghină, Guvernul a acordat în toamna anului 2012, pentru plata facturilor restante la gaz, un ajutor în valoare de 10 miliarde.
·Urmare a acestei plăți, la propunerea primarului Laurențiu Neghină, Consiliul Local a aprobat în ședința Consiliului Local susținerea Termon la plata facturilor către EON GAZ și a garanției de 5 miliarde. Din calculele specialiștilor de la Termon, prețul de producție a unei gigacalorii este de 517 ron și pentrua a junge la prețul actual 309 ron, anual ar fi nevoie de alte 25-30 miliarde.

 Sursa: Ziarul Ora25

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Istorie și Alternativă: TERMON"