Vijelie în județul Bacău | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Vijelie în județul Bacău

16.7.12






În urma fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în cursul zilei de ieri, 15 iulie 2012, pe raza judeţului Bacău, caracterizate prin descărcări electrice, precipitaţii şi vânt cu aspect de vijelie, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative ale acestora, astfel:

- în comuna Nicolae Bălcescu, sat Valea Seacă, pentru degajarea unui acoperiş căzut peste calea ferată, în Staţia C.F.R. Valea Seacă. Circulaţia trenurilor a fost întreruptă pentru aproximativ 3 ore. Pentru efectuarea lucrărilor de către echipajul de intervenţie în condiţii de siguranţă, alimentarea cu energie electrică a liniei de înaltă tensiune a fost oprită. La ora 22.40, circulaţia trenurilor a fost reluată.

- în municipiul Bacău, pe Aleea Parcului, pentru degajarea a 4 copaci doborâţi în urma vântului puternic. S-a intervenit cu ajutorul motoferăstrăului din dotarea autospecialei.

- în municipiul Bacău, pe Aleea Parcului pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, de protecţie civilă şi înlăturarea oricăror situaţii de urgenţă ce ar fi putut apărea ca urmare a fisurării unei conducte de alimentare cu gaz, din cauza căderii unei crengi peste aceasta. Defecţiunea a fost remediată de către o echipă a E-On Gaz sosită la locul intervenţiei.

- în municipiul Oneşti, pe Calea Braşovului, pentru degajarea unui plop căzut în afara părţii carosabile. S-a acţionat cu motoferăstrăul din dotare, pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie din cadrul E-On Electrica şi RDS-RCS, în vederea repunerii în funcţiune a firelor electrice afectate. La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea circulaţiei în zonă.

- în municipiul Bacău, pe strada Ioniţă Sandu Sturdza, pentru degajarea acoperişului clădirii aparţinând Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, căzut în curtea interioară a imobilului, precum şi pentru îndepărtarea elementelor din acoperiş aflate în pericol de desprindere.

- în municipiul Bacău, pe strada Henri Coandă, pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

- în municipiul Bacău, pe strada Neptun, pentru degajarea elementelor de pe acoperişul unui bloc, aflate în pericol de prăbuşire.

- în municipiul Bacău, pe strada Izvoare, pentru degajarea a 3 arbori căzuţi pe partea carosabilă. Acţiunile de intervenţie s-au executat în cooperare cu 15 jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

- în municipiul Bacău, pe strada Călugăreni, pentru degajarea elementelor de pe acoperişul unui bloc, desprinse şi rămase suspendate.

- în municipiul Bacău, pe strada Stadionului, pentru degajarea elementelor de acoperiş de pe două blocuri, desprinse şi rămase suspendate.

- în municipiul Bacău, pe strada Valea Albă, pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

- în municipiul Bacău, pe Calea Oneşti, s-a intervenit cu ajutorul motoferăstraielor din dotare, pentru îndepărtarea a 2 arbori căzuţi pe carosabil.

Conform informării primite în data de 16 iulie2012, ora 06.00, de la SC E-ON Moldova Distribuţie SA, în urma fenomenelor meteorologice manifestate pe teritoriul judeţului Bacău în cursul zilei de ieri, un număr de 9 localităţi sunt parţial nealimentate cu energie electrică (Tescani, Strugari, Scorţeni, Ungureni, Stănişeşti, Negri, Roşiori, Nicolae Bălcescu, Galbeni), iar un număr de 12 de localităţi sunt total nealimentate cu energie electrică


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu