A treia forță, al treilea început Ora 25, vocea oneșteanului | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

A treia forță, al treilea început Ora 25, vocea oneșteanului

9.7.12
Parafrazând o lucrare recentă, putem spune că a treia forță într-un stat democratic este presa. Noi , Ora 25, am pornit ca un ziar al tinerilor, susținut de tineri, am continuat după un an de activitate predând ștafeta adulților, devenind un autentic ziar de opoziție la adresa fostului primar Emil Lemnaru. Astăzi revenim la normalitatea începutului, în care tinerețea se va îmbina cu maturitatea, având în spate reușita și satisfacția unui demers ce a ajutat la renașterea unui oraș.
Ne cerem scuze cititiorilor și oneștenilor că a trebuit să devenim un ziar vădit partizan, dar majoritatea oneștenilor doreau această schimbare, pentru că orașul devenise o dictatură locală în care cu greu puteai să te exprimi. Am fost interziși, am fost scoși de la difuzare, am suferit pentru că am prezentat incomod și „la foc încrucișat” problemele oneștenilor. Dar dincolo de aceasta, am fost mereu obiectivi, arătând ceea ce vocea oamenilor exprima și nu se dorea să fie ascultat de fosta putere, nu PSD-istă, ci a echipei Lemnaru care demult nu mai reprezenta partidul, ci doar pe sine.
Am fost singurul ziar care și în Campania electorală nu a exagerat și nu a mințit alegătorii. Sondajele noastre l-au dat pe Laurențiu Neghină învingător la 2-3 procente, când ziare cu vechime au vândut paginile în încercarea lor de a dezinforma, dând rezultate care acum nu pot să arate decât ridicolul și „prostituarea” mult prea evidentă. Realitatea a fost mult mai dură, Laurențiu Neghină învingând cu peste 12 procente, având o presă ostilă și o concentrare a candidaților în a se lupta cu el, „cel mai important contracandidat” (și acesta a fost mereu un adevăr!!!, nu doar autointitulare) .
Am dovedit că putem să abordăm cele mai interesante probleme, că putem asculta cetățenii și că putem lupta pentru libertatea de expresie. Acum, când ne-am cucerit libertatea prin vot, considerăm că putem fi la fel de utili, continuând să fim vocea cetățenilor ce doresc să ajute ca încrederea în noua echipă a Oneștiului să se transforme în fapte. Putem, de pe această poziție, să prezentăm problemele reale ale Oneștiului, opiniile și propunerile cetățenilor, făcând în același timp loc abordărilor diferite și de bun simț.
Nu vom fi un „Curier al primăriei”, cum a fost folosit ziarul primăriei, ani de zile, ca ziar de propagandă, ci vom căuta să ne păstrăm imparțiali, echilibrați și echidistanți. Aveți încredere că Ora 25 rămâne un proiect jurnalistic corect și că împreună cu dumneavoastră, cititorii, vom putea comunica cu autoritățile, prezenta tot ceea ce este de interes pentru oneșteni și nu vom fi un ziar de scandal sau partizan.
Vom da credit pentru primele luni noului primar, îl vom informa însă despre eventuale derapaje, propuneri neluate în seamă sau care sunt în așteptările oamenilor, vom fi vocea oneșteanului pentru a reuși să revigorăm acest oraș, ce a ieșit cu greu dintr-o epocă ce spre final a fost una dictatorială.
Oneștenii au votat, în 10 iunie, împotriva dictaturii unei persoane și nu neapărat a unui partid, au ales un alt om și nu neapărat un partid și de aceea trebuie să facem ca și prin Ora 25 să ajutăm noua echipă pentru Onești.
Revenim cu o echipă nouă, primenită, dar cu aceeași forță și dorință de a schimba în bine viața Oneștiului. Ne cerem scuze că am așteptat certificarea rezultatelor alegerilor pentru a reveni cu aparițiile regulate, dar am dorit să redevenim un ziar care să apară în libertate, fără imixtiuni, șantaje sau intimidări.
Vă așteptăm gândurile, propunerile, sugestiile, reclamațiile, pentru că Ora 25 a fost și se dorește ora și vocea oneșteanului !
Vă mulțumim pentru înțelegere!


ZiarulOra25

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu