Primarul Neghina si abilitatea politica | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Primarul Neghina si abilitatea politica

2.7.12

Vezi video de la eveniment
 Noua conducere a municipalitatii onestene a preluat mandatul in cadrul unei ceremonii desfasurate sâmbata la prânz. Laurentiu Neghina (UNPR) a depus juramântul fiind instalat oficial in functia de primar. Festivitatea de depunere a juramântului a fost condusa de subprefectul Dorian Pocovnicu. Noul viceprimar al municipiului Onesti vine, paradoxal, din acelasi partid cu marele invins al localelor, Emil Lemnaru: PSD.

Un important contingent de politicieni USL l-a asistat pe Laurentiu Neghina (UNPR) la depunerea juramântului de preluare a mandatului de primar al Onestiului. Evenimentul s-a desfasurat sâmbata, la Biblioteca "Radu Rosetti" din localitate. Festivitatile au continuat, ulterior, in cadrul Primariei Onesti, Consiliul Local intrunit in prima sa sedinta desemnându-l in functia de viceprimar pe social-democratul Neculai Gnatiuc.
Ales primar din partea Aliantei pentru Bacau, compusa din PDL si UNPR, Laurentiu Neghina a acumulat 38 la suta din optiunile electoratului onestean, fata de 28 la suta cât a adunat Emil Lemnaru (PSD). Cu prilejul depunerii juramântului, Neghina a declarat ca promisiunile facute in campania electorala se pot materializa si ca a venit timpul faptelor. „Sunt placut surprins sa vad aceasta sala arhiplina, daca ma gândesc la putinele invitatii personale pe care le-am distribuit. Ce am spus in campanie poate fi facut si eu spun ca a sosit momentul sa trecem de la vorbe la fapte”, a spus Neghina. Adrian Mironescu, seful UNPR Bacau, l-a asigurat pe primarul onestean de toata sustinerea formatiunii politice. Mironescu a declarat ca Neghina trebuie sa faca mai putina politica si mai multa administratie de acum incolo. „Incepând de astazi, domnul Neghina are obligatia de a face mai putina politica si sa se aplece mai mult asupra problemelor onestenilor”, a opinat presedintele UNPR Bacau.

Desemnat vice cu 14 voturi "pentru"

De la constituirea CL Onesti au lipsit doi alesi: fostul primar, Emil Lemnaru, ramas consilier local din partea PSD, respectiv Lucian Sova, fost viceprimar si ales local din partea PNL. Astfel, CL s-a infiintat in formula cu 17 consilieri prezenti. Acestia au ales noul viceprimar, in persoana lui Nicolae Gnatiuc, cu 14 voturi "pentru" si 3 voturi "nule". Gnatiuc a fost propulsat in grupul PSD din CL Onesti in urma unor "prefaceri" prin care a trecut filiala social-democrata onesteana. Astfel, partidul si-a retras din CL 3 alesi, acestia fiind inlocuiti pe ultima suta de metri. Intre inlocuitori a figurat si Nicolae Gnatiuc, ajuns viceprimar de pe "banca de rezerve" a PSD.

JOC POLITIC
S-au imprietenit dupa ce l-au "curatat" pe Lemnaru

Forul deliberativ onestean are o fizionomie aparte dupa localele din 10 iunie. Cu 7 consilieri, PSD domina CL Onesti, la pachet cu PNL formatiune care numara 4 alesi. In total 11, din cei 19 consilieri prezenti in structura CL. Candidat din partea "Aliantei pentru Bacau", entitate electorala constituita din PDL si UNPR, Laurentiu Neghina s-a impus net la alegerile din 10 iunie "colectând" 38 la suta din optiunile electoratului onestean. Acesta a "tras" dupa el doar 6 consilieri locali, 4 de la PDL si 2 de la UNPR. Structura consiliului e completata de PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu propulsând in CL 2 consilieri. Paradoxal, Neghina a apelat la sustinerea PSD-ului in CL, votul oferit de onesteni pe 10 iunie fiind - practic - unul anti-Lemnaru, nu anti-PSD. In realitate, asa cum reiese si din cifrele localelor, social-democratii ramân principala forta politica din oras. Prin votul pronuntat pe 10 iunie, onestenii i-au constrâns la coabitare pe politicienii locali. In acest context, PSD si Alianta pentru Bacau (PDL + UNPR) au 13 alesi in CL Onesti din 19 posibili. Soarta fostului primar, Emil Lemnaru, va fi clarificata de PSD in lunile care urmeaza. Acesta a pierdut, dupa 18 ani, functia de primar, dar a ales sa ramâna in pozitia de consilier local PSD. Surse din mediul politic onestean au apreciat ca Lemnaru isi va mentine statutul câteva luni, urmând ca pâna la sfârsitul anului sa demisioneze din CL.
Lucian Bogdanel

Desteptarea



0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu