Hidroelectrica: Suntem la un pas de forţă majoră, din cauza caniculei. Seceta scumpeşte energia | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Hidroelectrica: Suntem la un pas de forţă majoră, din cauza caniculei. Seceta scumpeşte energia

11.7.12
Zilele fără un strop de ploaie ne lasă fără curent ieftin. Hidroelectrica trimite deja mai puţină energie în sistem şi am putea ajunge la stare de forţă majoră, din cauza caniculei. Diferenţa de curent este acum asigurată de centralele termice. Cărbunele este însă mai scump decât apa, iar facturile la energia electrică ar putea creşte.



Debitele râurilor mari au scăzut cu o treime, iar afectate sunt şi hidrocentralele. Ele ar fi trebuit să trimită în sistem aproximativ 35% din necesarul energetic al ţării.

În prezent, Hidroelectrica furnizează doar 20% din energia necesară ţării noastre. Lipsa este acoperită însă de producţia pe cărbune, care furnizează aproape 40% din necesar. În aceste condiţii, Hidroelectrica analizează declanşarea stării de forţă majoră.

Pentru acest an, compania estimează că va produce mult mai puţin decât în 2011 şi 2010. Lipsa energiei ieftine din sistem ar putea majora preţurile pentru consumatorii casnici şi industriali.

Autorităţile spun însă că populaţia nu va plăti mai mult până în 2013. Dacă va fi declanşată starea de forţă majoră, Hidroelectrica va reduce cantitatea de energie furnizată prin contractele bilaterale. Speră să evite însă greşeala de anul trecut, când a cumpărat energie scumpă, pentru a-şi onora contractele.

Mai mult, în această săptămână, se renegociază contractele cu "băieţii deştepţi" Vineri ar urma să fie semnat primul acord renegociat cu Electromagnetica.

Antena3

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu