Conferinta de presa - Asociatia de Tineret ONESTIN | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Conferinta de presa - Asociatia de Tineret ONESTIN

14.7.12


Miercuri 11 iulie, in Sala de Consiliu a Primariei Vechi din Onesti, Asociatia de Tineret ONESTIN a organizat o conferinta de presa in cadrul careia a fost prezentata noua conducere a organizatiei si activitatile propuse pentru perioada acestei veri.
George Vladut Ghioc, Presedinte interimar al Asociatiei de Tineret ONESTIN i-a predat stafeta colegei Diana Ghius, care astfel a devenit noua presedinta a asociatiei.Claudiu Gaburel si Vladut Ghioc au ramas in continuare vicepresedintii organizatiei de tineret.

Asa cum ne-a obisnuit de 6 ani, cea mai activa asociatie de tineret din Onesti trezeste orasul la viata, pe timpul verii, cu activitati menite sa impace toate interesele si gusturile tinerilor. Sociale si culturale, duhovnicesti si caritabile, „indoor” si „outdoor” sunt doar cateva dintre cuvintele ce descriu diversitatea activitatilor in care Asociatia de Tineret ONESTIN si Centrul de Voluntariat antreneaza tineretul onestean in aceasta vara.

Oferta de activitati pentru vara 2012:

• Cei mai infocati iubitori ai muntelui, pot participa, in perioada 12-15 iulie, la „Montaniada”, eveniment ce i?i propune instruirea tinerilor in ecoturism ca alternativa a petrecerii timpului liber, prin actiuni de ecologizare si de promovare a zonelor turistice cu potential ridicat.

• Anul trecut, voluntarii ONESTIN si Asociatia „Sfanta Familie din Nazaret” au adus „Milioane de zambete” pe chipurile a zeci de copii cu probleme sociale din municipiu. Pe parcursul celor sapte saptamani de campus, copiii au invatat, s-au jucat si s-au distrat intr-o activitate care, la momentul respectiv, era o premiera pentru Onesti, iar organizatorii s-au declarat deosebit de multumiti. Colaborarea fructuoasa dintre Asociatia de Tineret ONESTN, Asociatia „Sfanta Familie din Nazaret” si Actiunea Catolica va continua si in acest an, cu o noua editie a campusului, si alte „Milioane de zambete” aduse pe chipurile celor mici.

• In acest an, intre 9 iulie si 16 august, Onestin isi propune sa realizeze, in premiera, o Gradinita de vara, unde copiii vor gasi deopotriva jocuri si activitati constructive, iar tinerii voluntari vor fi pusi in fata unei noi provocari, aceea a responsabilitatii. Aflata momentan in stadiu de proiect, Gradinita de vara isi propune sa ofere parintilor o alternativa sigura, dar si distractiva, pentru timpul liber al copiilor lor.

• Poate cea mai asteptata activitate a verii este Tabara de supravietuire, care va avea loc in perioada 16-23 august. Si in acest an, zeci de tineri iubitori de neprevazut isi vor intinde corturile in cautarea distractiei, a experientelor de neuitat si a prieteniei. Timp de cateva zile, tinerii onestini vor invata sa se gospodareasca singuri si sa „supravietuiasca” celui mai amplu exercitiu de teambuilding din cadrul Asociatiei de Tineret Onestin.

• Inca de la inceputul activitatii sale, Asociatia vine in sprijinul tinerilor aflati in cautarea vocatiei profesionale si a unei viitoare cariere. In acest sens, vara trecuta a avut loc cea dintai editie a Scolii de vara in Jurnalism si comunicare, la care au participat 20 de tineri iubitori ai activitatilor gazetaresi. Timp de cateva zile, acestia au primit un mininum de cunostinte teoretice din domeniul vizat, au luat parte la elaborarea Ziarului Ora 25 si au vizitat studioul de radio Connect FM, unde s-au familiarizat cu activitatile si procesele specifice elaborarii produselor de radiodifuziune. Si in acest an, in a doua jumatate a lunii august, Scoala de vara in jurnalism si comunicare isi va deschide portile tinerilor dornici de a patrunde in tainele mass-media.

• Incepand cu luna august, emisiunea „13-14 Ora tinerilor”, difuzata saptamanal la Connect FM asteapta voci noi care sa salute tineretul onestean, intr-o veritabila scoala de jurnalism, iar Ziarul Ora 25 primeste, in paginile sale de Tineret, opiniile tuturor tinerilor care au ceva de spus.

• Tot in vederea orientarii in cariera a tinerilor onesteni, Asociatia isi propune sa implementeze, din acest an, un proiect de colaborare cu diverse firme onestene, proiect in cadrul carora tinerii sa aiba sansa de a vizita sediile acestora, de a lua parte la procesele specifice si de a se familiariza cu activitatile aferente fiecarui domeniu de lucru.

• O adevarata provocare pentru tinerii din Onestin o va reprezenta si Tabara duhovniceasca. In primele zile ale lunii septembrie, tinerii dornici de liniste si reculegere se vor retrage intr-un lacas sfant, departe de tehnologie si de atractiile lumii civilizate, unde vor gasi conditiile ideale pentru a se redescoperi.

• Pe tot parcursul verii, tinerii pot lua parte la intalnirile de lucru pentru scrierea de proiecte in context Tineret in Actiune. Cele mai bune proiecte vor fi inaintate catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, in asteptarea aprobarii.

• In cadrul Asociatiei de Tineret ONESTIN, activitatile in care sunt antrenati minori de la Centrul de Reeducare Tirgu Ocna sunt deja o traditie. Si in aceasta vara, copiii carora soarta le-a fost potrivnica si voluntarii Onestin vor fi uniti prin joc, voie buna si activitati educative.

Aflata in plina inflorire, cu o vechime de sase ani in implementarea proiectelor si activitatilor de tineret, Asociatia de Tineret ONESTIN vine, si in aceasta vara, cu o oferta diversificata de activitati, menita sa ofere tinerilor onesteni o alternativa de petrecere a timpului liber, un prilej de socializare dincolo de limitele tot mai vagi ale mediului online si chiar un instrument viabil de orientare in cariera. Intreaga societate onesteana, de la copii la varstinici, va avea de castigat, si in aceasta vara, din activitatile intreprinse de entuziastii voluntari ONESTIN.

Pentru inscrieri in activitatile din aceasta vara ne puteti contacta direct la Centrul de Voluntariat din B-dul Republicii 47/56, pe adresele de mail onestin_mail@yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si ziarulora25@yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si pe site-ul http://www.onestin.ro/onestin/

Vara aceasta se poarta VOLUNTARIATUL!

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu