Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Prima sedinta a Consiliului Local Onesti va fi sambata 0 Comments

By Admin
vineri, 29 iunie 2012 | Posted in

Principalele forte politice din Onesti nu au ajuns, pina acum, la o intelegere in privinta aliantelor din Consiliul local, motiv pentru care noul legislativ se va constitui abia simbata, in ultima zi a termenului prevazut de lege. In legatura cu aliantele care se vor face la nivelul municipalitatii onestene, toate partidele reprezentate in Consiliul local au participat la discutii si negocieri, insa, pina ieri, nu se ajunsese la o intelegere. Primarul Laurentiu Neghina are de partea lui doar 6 consilieri de la Alianta Pentru Bacau, mai precis patru de la PD-L si doi de la UNPR, iar prima discutie a avut loc cu liberalii, care au 4 alesi locali, alianta rezultata asigurind o majoritate fragila (10 din totalul de 19 consilieri), la care ar fi putut sa se adauge si cei doi alesi de la PP-DD. Ulterior, in ecuatie a aparut si PSD, partid care, cu 7 consilieri locali, putea forma o majoritate si cu PNL, si cu PD-L – UNPR. “Nu s-a definitivat nimic, pina acum – ne-a spus vicepresedintele PD-L Onesti, Adrian Jitaru. S-au purtat negocieri cu ambele partide, PSD si PNL, dar nu s-a ajuns inca la un rezultat. Noi am pus niste conditii, iar daca PNL o sa le accepte, atunci mergem cu liberalii. La rindul lor, cei de la PSD au schimbat pe aproape toti consilierii pe care s-a bazat fostul primar, insa, din pacate, Emil Lemnaru a ramas. Discutiile vor continua si zilele acestea, dar, chiar si in cazul in care se va ajunge la o intelegere cu social-democratii, primarul Laurentiu Neghina o sa ramina la UNPR si nu va trece la PSD, asa cum s-a vehiculat in ultimele zile. De asemenea, Alianta Pentru Bacau, formata din PD-L si UNPR va functiona in continuare”.

Schimbari in lista de consilieri de la PSD si PD-L

Conform precizarilor facute de Adrian Jitaru, negocierile facute de primarul Laurentiu Neghina si reprezentantii PD-L si UNPR s-au purtat cu Viorel Hrebenciuc (de la PSD) si Romeo Stavarache si Ionel Palar (de la PNL). Conditia pusa pentru PNL a fost eliminarea lui Mihai Sova si a lui Danut Oprea din Consiliu local, pe motiv ca acestia ar fi fost prea apropiati de Emil Lemnaru. Iar conditia pusa pentru PSD a indepartarea lui Emil Lemnaru si a altor apropiati ai acestuia. Initial, au fost indepartati Vasile Munteanu, Emil Danila si Ion Negoita, care se aflau pe locuri eligibile. Ulterior, au disparut si Endre Bereczki si Radu Oniga, insa Emil Lemnaru a ramas in Consiliul local. “Eu am renuntat la calitatea de consilier local, din lipsa de timp”, ne-a confirmat Endre Bereczki, vicepresedinte al PSD Onesti, care ne-a mai spus ca, in acest moment, consilierii locali de la PSD sint Emil Lemnaru, Ioan Tofan, Lucian Stan, Nicolae Gnatiuc (ce va fi propus pentru functia de viceprimar), Loredana Antohe, Corina Alexe si Adrian Sergentu. Pe de alta parte, de pe lista alesilor PD-L s-a retras Valerian Vreme, care a preferat sa-si pastreze calitatea de deputat, dupa cum ne-a precizat Alexandru Cristea, consilier local de la UNPR. In afara de Cristea, pe lista alesilor de la UNPR mai figureaza Mircea Agapi, iar pe cea de la PD-L, Constantin Florian, Stefan Martin, Adrian Brinzaniuc si Gheorghe Ene. Nu se cunoaste cu exactitate lista consilierilor liberali, care va depinde de acceptarea sau nu a unei aliante cu PD-L – UNPR. “Pina simbata, mai pot aparea surprize”, ne-a spus Adrian Jitaru, vicepresedintele de la PD-L Onesti. Conform vicepresedintelui de la PSD, Endre Bereczki, ar mai putea sa existe si o alianta intre PSD (7 consilieri) si PNL (4 consilieri), o alianta intre PSD, PNL si UNPR (doi consilieri), ba chiar si o alianta intre PSD, UNPR si PP-DD (doi consilieri). (George MARTIN)

Ziarul de Bacau

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Prima sedinta a Consiliului Local Onesti va fi sambata"